понедељак, 13. март 2023.

Duga Resa: ZeKa 2023

Piše: Luka Pavičić

Proteklog vikenda u hotelu Frankopan okupilo se 25 ljubitelja logike i gostiju. na tradicionalni XV. po redu logički turnir ZeKa. U subotu na ručku nam se pridružilo sedmero enigmata, na zanoviteljsku skupštinu HZS-a, a navečer nas je posjetio Goran Vodopija sa sinom..

Rješavana su četiri seta, i dva brzinca (koje je pripremio Luka). Turnir je otvoren Petrovim minijaturama, kojih je najviše rješio Strac, dok je vizuelni zadatak – Vjetrenjača Karla Zavackog, prvi skužio Grga. Boras je jedini riješio sve Valterove mrežate zagonetke, a u klasičnoj enigmatici najbrži rješavač je bio Petar. Za kraj su ostali Sudoku zadaci, brzinac TermoSudoku (izvor: Ali Kılıç) i set Siniše Hrge, u kojima je pobjedu odnijela reprezentativka Tina Bratim, juniorka iz  Žrnovnice.

Pobjednik ZeKa ’23 sa svega 10 punata prednosti je Petar Štambuk ispred Tine i Borasa. Nedjeljno jutro je po običaju rezervirano za rješavanje timskog zadatka Ciklotron Nikole Živanovića. Natjecatelji su prema plasmanima podijeljeni u pet ekipa, a Borasov tim je prvi predao riješeni zadatak. Za njim predaje Sandin tim, a potom skoro istovremeno Krešini “teškaši” i Petrovi “Splićani”. Uslijedila je provjera ispravnosti rješenja, i utvrđuje se da je Krešin i Petrov tim napravio griješku u jednom, a Borasovi u dva zadatka,  Dakle, pobjednik turnira je Sandin tim bez greške, a uz pomoć VAR tehnologije utvrđuje se da je Krešin tim svoja rješenja predao “par stotinki” minute prije Petrovog, te se oni diče titulom doprvaka.

Za aktivno korištenje slobodnog vremena potrudio se Siniša Boras, koji je pripremio enigmatski Sherlock Holmes, a obaveznu pijaču bilo je ugodnih ćakula, te igranja karata i društvenih igara. Hotel je u subotu navečer imao proslavu Dana žena uz glazbu, te se nekolicina logičara okušala i u plesnom umijeću. Sljedeće druženje je zakazano za jesen, kada bi se na ovoj destinaciji trebao održati II. Marsters ELQ Lige.

1 коментар:

Aljoša Vuković је рекао...

Čestitke, pozdrav i poklon do poda genijalcima! 👏👏👏