субота, 16. септембар 2023.

ENIGMATSKI DANI LUDAJE



 

Danas je u Kikindi skoro praznik - 38. "Dani ludaje". EKK tradicijonalno učestvuje u zvaničnom programu. Po deveti put održani su  Enigmatski Dani ludaje, po našoj oceni prilično uspeli. Nismo precizno evidentirali učesnike, ali bilo nas je preko 50. Zanimljivost ovih sustreta jeste to što je učestvovalo desetak srednjoškolaca iz Albanije koji su se takmičili u rešavanju sudokua (zajedno sa 15-tak kikindskih srednjoškolaca). Sala Kulturnog centra Kikinda bila je lepša i mlađa nego obično. Veoma smo ponosni na prosečnoj starosti (mladosti) učesnika. Od drugih gostiju valja pomenuti goste iz Sremske Mitrovice, Novog Sada, Požarevca, Banatskog Dvora i Beograda. Velika je šteta što su u zadnji čas otkazali neki sigurni (i najavljeni) gosti. Baš šteta jer je ovo moglo biti okupljanje za ogromni ponos EKK, a ovako je okupljanje za veliki ponosEKK. Bravo za nas!

Izveštaji sa takmičenja slede uskoro. U ovom javljanju samo da kažem da je održana kratka i efikasna izborna skupština, a izabrano je novo rukovodstvo EKK. Naime, Zlatan Pupezin koji je bio predsednik u dva mandata, zamolio je da ga oslobodimo dužnosti uz naglasak da želi i dalje da pomaže koliko mu zdravlje bude dozvoljavalo. Aklamacijom je za novog predsednika izabran dosadašnji potpredsednik Vanja Tomašev, novi potpredsednik je Dobrivoj Jerinkić, a sekretar je ostao isti.

5 коментара:

Aljoša Vuković је рекао...

Bravo!!! 👏👏👏

Slavko Bovan је рекао...

Večeras (samo) tri objave - ova i plasman u enigmatici u sudoku...taman da čestitate kome treba čestitati.

Sutra nastavak objava. Ima još nekoliko vrlo bitnih objava i nekoliko manje bitnih.

Бранислав Никић је рекао...

Čestitam pobednicima u oba takmičenja Sofiji Necin i Nataši Štimac, kao i organizatorima Slavku i Vanji.

Slavko Bovan је рекао...

Svanuo je još jedan lijep dan u Kikindi. Rano ustajanje, brzo završavanje obaveza pa na druženje uz kafu sa gostima koji su konačili u Kikindi.

Zijadin је рекао...


Pozdrav iz Gjilan,

Cestitke za organizator i pobednike!

Zijadin