уторак, 16. април 2024.

NOSTALGIJA (2032)


 Piše: Luka Jelavić

Evo jedne fotografije iz susreta enigmata u Vinkovcima 1972. godine. Možda je već bila objavljena, ali lijepo se sjetiti, kad već razmišljamo o Rapcu i novim susretima. Na slici su (s lijeva): Mladen Đurđević, Boris Antonić, Ivica Mlađenović, Vlasta Pavlović, Slavko Peleh, Anton Košir i Stjepan Horvat.

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Volim ovakve nostalgične priloge. Sutra će još jedna fotografija s ovom tematikom.

Neki Tip је рекао...

Fotografija je već bila objavljena ali ništa ne smeta. Snimljena je 17. rujna 1970. godine na IV. susretu zagonetača Jugoslavije u Vinkovcima. S tog susreta imam samo tri sačuvane fotografije, a na žalost nema skupne. Ne znam tko je snimio ovu fotografiju a na njoj su tadašnji urednici ZD Čvora i EK Beograd. Na prvim susretima najviše je fotografija snimio Jovan Vuković, a kasnije je EUČ ima svoga "dvorskog" fotografa Boru Rogića. Bilo je sudionika susreta koji su u ta vremena snimili poneku fotografiju, ali samo neke su stigle u Čvor (Cvetković, Mlađenović, Pušec, Tumpić ...). Na žalost, negativi fotografija nisu izdržali sljedećih pedeset godina (najčešće su završili u kontejnerima za otpad).

Slavko Bovan је рекао...

Svaka fotografija sa susretanja enigmaat je zlata vrijedna (Odnosno, nama je zlata vrijedna).

Luka Jelavić је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Luka Jelavić је рекао...

Neki Tip, možda je greška u tvom pisanju komentara, ali to je bilo 1972. godine, kako sam i napisao uz fotografiju, točno je da je to bilo na IV. susretu, tada je imao kraticu SZOJ(prvi je bio 1969.). Pozdrav svima. Luka.

Neki Tip је рекао...

U pravu si Luka godina je krivo napisana, a poslije dobro piše i IV. SZJ!