понедељак, 5. септембар 2016.

UGOVORI I EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI

Foto: sajt Civilon


Danas su u Kikindi potpisani ugovori za odobrena sredstva po javnom konkursu iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine. Sredstva su namenjena obrazovnim ustanovama, verskim zajednicama, društvenim organizacijama i udruženjima građana, a ukupno je opredeljeno 1.700.000 dinara za realizaciju 16 projekata. Mi u EK “Kikinda” smo vrlo ponosni jer je naš projekat “Enigmatska promocija zaštićenih vrsta” ocenjen vrlo povoljno i odobreno nam je čak 170.000 dinara (10% ukupnih sredstava po ovom konkursu) što je izuzetno dobro jer je za oblast u kojoj smo konkurisali ukupno na raspolaganju bilo 400.000.
Pre potpisivanja, održana je konferencija za medije, i na njoj još jedno prijatno iznenađenje. Član Gradskog veća Milorad Bulajić, koji se obraćao novinarima, posebno je naglasio da će se promocija Kikinde i zaštićenih vrsta u Kikindi vršiti i preko enigmatskih priloga. Tim gestom smo dobili još jednu potvrdu da je naš projekat vrlo zainteresovao gradske čelnike. Valja sada opravdati očekivanja. Počeli smo pripreme za izradu enigmatsko-edukativne brošure. Krenuli smo od pribavljanja ponuda štamparija, pa kada dobijemo cene i tehničke podatke (tačan format) počećemo da delimo konkretne zadatke. Po našem planu, to će biti krajem septembra.
Drugi segment ovog projekta koji je interesantan u ovom momentu jeste promocija u enigmatskim prilozima. Za koji dan biće upućen poziv kolegama da se priključe ovoj akciji. Predvićene su nagrade za najuspešnije enigatske priloge.
O svemu ćete biti na vreme obaveštavani.
Još jedno obaveštenje: Za 10-12 dana EK “Kikinda” će imati svoje predstavnike u još jednoj ekološkoj akciji. U subotu 17. septembra uzećemo učešće u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti. Ponovo idemo biciklima do Rumunije, ali za razliku od prošla dva puta, ove godine priključuju nam se i Rumuni. Otprilike u isto vreme kada krene karavan iz Kikinde, kreću Rumuni iz Žombolja, a mesto sastanka je Komluš Mare. Što se tiče EKK, planirano je sa ovu akciju ličnim primerom podrži najmanje 5-6 članova, a nastojimo da animiramo još nekoliko mlađih članova. Juče je službeno vozilo EKK otišlo na “tehnički pregled” kod majstora, pa ako dobijem upotrebnu dozvolu za tako dalek put, možete očekivati fotografiju sekretara kako jezdi drumovima Evropske unije na pomenutom dvotočkašu.

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Danas sam u hodniku gradske kuće sreo pomoćnika gradonačelnika Kikinde, koji je upravo završio konferenciju za štampu povodom Evropske nedelje mobilnosti. Pozdravismo se, a on me upita: "Idemo li u Rumuniju"? (bili smo biciklisti i 2014. i 2015.). Rekoh:"Naravno! I ja i EK "Kikinda" smo uvijek spremni za ovakve akcije koje promovišu grad". Onda me on upoznao sa predstavnikom Žombolja. Rukovasmo se i krenusmo svak svojim putem niz hodnik, a čujem da gost iz Rumunije dobija informacije o enigmatskom klubu. (Ovo sam morao da podijelim s vama! Dobar glas daleko se čuje).

Krsta је рекао...

Čestitam na svemu! Biće posla za sve članove EKK, ponajviše za domaće, iz Kikinde, a i ostale.
Pozdrav!

Gojko је рекао...

Paraf kao šaraf

Belirac је рекао...

E da smo bliže tad bi se bar još dva ekikijevca biciklima zaputila u Rumuniju.