четвртак, 13. јул 2017.

ZA RAZGOVOR UZ KAFU (23)

Ilija Ozdanovac je juče pokrenuo pitanje "Ananas-kupa"? Pita kada ćemo krenuti, uz konstataciju da bi bilo dobro u ovim vrelim danima poigrati se slovima iz naslova. Moram priznati da mi u ovom trenutku "Ananas-kup" nije bio prioritet. Planirao sam da se krajem avgusta dogovorimo o sledećem ciklusu. 
Po dogovoru, trebalo je da se sada održavaju "Naslovni anagrami"(njihov je red), ali kako vidimo od marta se po pitanju "Naslovnih anagrama" ništa ne dešava. Organizatori će, verovatno, ponovo postati zainteresovani za "Naslovne anagrame" onog momenta kada najavimo "Ananas-kup" (?!).
Dakle, hajde malo da porazgovaramo o "Ananas-kupu".
Verovatno ima zainteresovanih da se ta igra nastavi? Ima li?
Kada?
Ubrzo ili da se pričeka još mesec-dva?
Sve sugestije su poželjne.

6 коментара:

Zdenko је рекао...

Priupitaj poštovane kolege iz "Natoševića" da li imaju namjeru organizirati "Naslovne anagrame". Ako nemaju, nema razloga da ne krene novi ciklus "Ananasa". Sve je stvar dogovora.

mihajlo је рекао...

ako i ne bude dogovora ne smeta mi da idu oba u isto vreme, pa ko ima materijala i dobru volju neka izvoli...

Luka је рекао...

Slažem se sa Zdenkom, uvačavajući onu narodnu: "Dogovor kuću gradi". No, ima i ona druga: "Složna braća kuću grade" ... a nesložna dvije: Svatko sebi!

Možda najbolje krenuti sa jesenskim ciklusom (rujan), a u međuvremenu bi se trebali desiti "Bliski susreti prve vrste", idealan trenutak za sprovesti u djelu prvu rečenicu!

Slavko Bovan је рекао...

Još ćemo razgovarati o ovoj temi. Danas je predsedništvo EKK (jednoglasno) usvojilo jednu odluku povodom "Ananas-kupa". Odlukom ćete biti zadovoljni. (O detaljima za dan-dva).

Nedjeljko Nedić је рекао...

Nemam ništo protiv. Mislim da autore treba ograničiti na najviše 10 anagrama od kojih svaki treba imati najmanje 20 slova. Tako bi bilo lakše ocjenjivati. Ja ionako bodove dajem samo onima s većim brojem slova.

IlijaO је рекао...

I ja se slažem s Nedjeljkom glede broja anagrama, odnosno koliko dana toliko anagrama ( 15 ), a duljinu anagrama bih smanjio na, također, minimalno 15 slova. Mislim da bi to olakšalo posao , koliko Slavku, toliko žiriju.
Po meni nije bitna masa, nego kvaliteta!
Dakako, ovo je moje mišljenje, a o čemu se može, i trebalo bi, usaglasiti sa razmišljanjem drugih!