четвртак, 28. септембар 2017.

BOŽIVRAN 2017 - ZANIMLJIVOSTI



BOŽIVRAN  2017 – Zanimljivosti
Prije konačne redosljednice BOŽIVRANA 2017, evo nekoliko zanimljivosti o učesnicima:
-          na „postolju“ po kategorijama našlo se 11 različitih autora, jer je Žarko Đokić osvojio 1. i 2. u magičnim kvadratima.
-          niti jedan rad, koji je nakon 1. kruga žiriranja bio vodeći, nije zadržao tu poziciju nakon glasanja neovisne petorke
-          među 68 učesnika imamo i 8 predstavnica ljepšeg spola. Jelena Milak i Gordana Zebić su imale radove u tri kategorije, a radove u top-20 su imale: Ljubica Bilalović, Mirka Šajić, Milica Šimić i Jelena Milak.
-          „najefikasniji“ učesnik je Ljubica Bilalović, koja je poslala jednu premetaljku i s njom pobijedila. Slijedi ju Miro Šarić, sa dvije premetaljke u top-5, dok mu se treća plasirala na 24. mjesto. Sve radove u top-20 su imali još: Milica Šimić jednu premetaljku i tri rebusa, Dragan Ivanovski jednu križaljku, te Filip Karačić i Antun Čulić po jednu premetaljku.
-          „najproduktivniji“ učesnici sa po 10 ispravnih radova su: Boris Babić sa 3,2,3,2, te Stjepan Orešić, Vladimir Šarić i Zoran Radisavljević sa 3,3,3,1 radova po kategorijama.
-          „najsvestraniji“ učesnik je Zoran Radisavljević, kojem je čak 9 radova ušlo u top-20, a deseti rad (premetaljka) se plasirala na 22 mjesto. Slijede ga Radoja Racanović sa 5 od 6 i Luka Pavičić sa 5 od 7 radova u top-20 u sve 4 kategorije. Sastavljači u sve četiri kategorije,  kojima su imali radove u tri top-20 su: Boris Nazansky, Pero Galogaža i Zija Dizdarević.


Za EK BOŽIDAR VRANICKI
Luka Pavičić, predsjednik 

1 коментар:

Mirka је рекао...

Dobro si se ti snašao, Luka, u moru radova. I još imaš zanimljive statističke izvode. Svaka čast.