RATATUJ
Ratatuj je
specijalitet od povrća iz Provanse, a nastanak se najviše veže uz grad Nicu.
Može se poslužiti kao toplo predjelo, glavno jelo ili kao hladno predjelo, jer
se može pripremiti i dan pre, a kada odstoji neko vreme, postaje još ukusniji.
Priprema se od patlidžana, tikvica, paprika očišćenih od semenki, mesnatog i
oguljenog paradajza, eventualno crvenog luka, koji je u nekim receptima
izostavljen. Od začinskog bilja prednost ima sveži bosiljak, majčina dušica i peršun.
Može se dodati i kašičica šećera.
Izvor: Vikipedija
2 коментара:
Još da ja dodam sledeće: Karakteristično za pripremu ratatuja je to što svako povrće koje se dodaje, mora biti najpre posebno proprženo. Ovime se postiže da svako povrće zadrži svoj ukus.
JU, TATA RUSU USU RATATUJ!
A RATATUJ U TATARA.
Постави коментар