петак, 8. септембар 2017.

ŽIRIRANJE TEČE PO PLANU

Za svako takmičenje najvažnije je da protekne što je moguće regularnije, te da na kraju izaberemo zaista najbolje. Žiriranje anagrama, rebusa i ukrštenica za "Enigmatske Dane ludaje" odvija se po zacrtanom planu.
Paralelno se žiriraju sve tri discipline, ali zbog specifičnosti svake od disciplina, trenutno smo u različitim fazama.
ANAGRAMI - Supervizori (2) su izvršili kontrolu, napravljen je konačan spisak od 104 anagrama i taj spisak je sada u drugoj (od tri) fazi žiriranja u kojoj kolege koje je EKK odabrao da žirira treba da dostave liste od po 20 anagrama. Nakon prikupljenih spiskova napraviće se spisak finalista. Finalno glasanje počeće (otprilike) 15.09.2017.
UKRŠTENICE - Supervizori (5) su izvršili kontrolu formalne ispravnosti svih ukrštenica. Kroz "gusto sito" probila se 21 ukrštenica. Sve ukrštenice (u dve varijante - nerešene i rešene) poslate su nekolicini pažljivo odabranih uglednih enigmata koji, u ovoj fazi, treba da svakoj od ukrštenica daju ocene od 1 (slaba) do 5 (odlična). Nakon sabiranja bodova formiraće se finalna lista ukrštenica. Finalno glasanje počeće (otprilike) 16.09.2017.
REBUSI - Supervizori (4) veoma pažljivo su pogledali sve rebuse i odabrano je 50-tak koji će biti upućeni žiriju. Rebusi malo "zaostaju" u odnosu na ostale dve discipline jer će svi rebusi biti grafički prikazani. Ostaje da je grafički uobliči još 10-12 rebusa i onda će pažljivo odabranom žiriju biti upućeni na ocenjivanje (Takođe, od 1 do 5).
Za sada ne objavljujemo spisak članova žirija, ali smo sasvim sigurni da će se učesnici konkursa  složiti sa organizatorima da je napravljen dobar izbor sudija.
Koristim priliku da zahvalim svima koji pomažu da ovaj konkurs protekne kako dolikuje.

2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Naravno, svi radovi članovima žirija idu pod šifrom, a spiskove autora imam samo ja. I supervizori su na pregled dobili nepotpisane anagrame, rebuse i ukrštenice.

Slavko Bovan је рекао...

Stižu glasovi!