среда, 15. август 2018.

PISMA STEVANA APOSTOLOVIĆA



Pre nekoliko dana stiglo je pismo sa 39 stranica A4 formata od  Stevana Apostolovića koji izražava nezadovoljstvo tretmanom u "Enigmi", te traži "intervenciju" EKK. Zlatan Pupezin i ja smo pročitali pismo (prepisku sa "Enigmom", fotokopije ugovora, fotokopije nekih radova iz "Enigme", ukštenice koje je uredništvo vratilo zbog pojedinih reči, te fotokopije stranica rečnika u kojima g. Apostolović potvrđuje ispravnost "spornog" pojma).
Stav predsedništva EKK jeste da svakom svom članu dajemo svaku moguću podršku, ali da niti možemo niti želimo da se mešamo u uređivačku politiku bilo kog lista, pa tako i "Enigme". To sam kazao telefonom g. Apostoloviću i pomenuo mu da mogu da na uvid javnosti dam neke od tih ukrštenica, pa ako kolege žele mogu da komentarišu. Dobio sam saglasnost da mogu tako postupiti, te će narednih dana biti objavljene neke ukrštenice (koje sam mogao da skeniram jer se uklapaju u format skenera).
STRANICE KOJE OBJAVLJUJEM MOŽETE ČITATI AKO IH KLIKOM NA FOTOGRAFIJU POVEĆATE.

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Danas mi je stigla još jedna pošiljka od Stevana Apostolovića, upravo ono što sam tražio u poemnutom telefonskom razgovoru - enigmatski prilozi iz srednjoškolskih listova iz 1952. godine. Osam strana ćete imati priliku da pogledate u "Nostalgijama" narednih dana.