четвртак, 24. март 2016.

KOCELJEVA ZA POČETNIKE

Od kolege Veroljuba Babića dobio sam na poklon njegovu prvu knjigu "Koceljena za početnike" (Zahvaljujem!). U mom primerku  knjige je i posveta: "Slavku, za prvu objavu knjige" (u Beogradu, 12.03.2016). Zaista, na ovom blogu se pojavila prva informacija da je  štampana ova knjiga.

Na 112 strana objavljen je Mali azbučnik Koceljeve (kako stoji u podnaslovu). 
Izbor (slučajan) odrednica:
AVALA - Planina kod Beograda iznad koje se ujutru najpre pojavljuje sunce pre nego što obasja ovaj kraj.
GOLOČELO - Selo zapadno od Kamenice, a istočno od Crniljeva. Poznato po Cvetkovcu, centru sela.
TRUT - Udruženje lenština. Osnovano je kao tihi otpor režimu, tridesetih godina prošlog veka čija je krilatica bila: "Jedi, pij i spavaj".

O autoru: Veroljub Babić rođen je 1959. godine u selu Ljutice kod Koceljeve. U Ljuticama je završio prvu polovinu osnovne škole, a u Koceljevi drugu. Nakon Prve beogradske gimnazije, u Beogradu je završio i Saobraćajni fakultet. Radio je u saobraćaju, turizmu, grafici i trgovini. Trenutno radi u prosveti, a uz to uređuje nedeljnik "Koceljevačke novosti". U slobodno vreme bavi se voćarstvom i enigmatikom. Ovo je prva knjiga koju je objavio. Član je Udruženja novinara Srbije i Enigmatskog saveza Srbije. Oženjen je i ima dvoje dece.

3 коментара:

Unknown је рекао...

POZDRAV I ČESTITKA ZA G.BABIĆA!

Veroljub Babić је рекао...

Zaboravih da napišem da ovo udruženje lenština ne postoji više u Koceljevi. Valjda smo sad svi VREDNICE!

Belirac је рекао...

Čestitam Veroljubu na objavi knjige o Koceljevi, o kojoj ja - nažalost - ne znam ništa. Zanimanje za knjigu zagolicao mi je podnaslov "Mali azbučnik Koceljeve" pa želim da kupim tu knjigu.
I sam sam učestvovao u pripremi knjige o jednom malom naselju, mom rodnom mjestu, pod naslovom "Bolman je bio Bolman". Zato me zanima da vidim kako su slične teme obrađivali drugi autori.