среда, 23. март 2016.

"UNA 2016" (2)

Hotel "Ada"
Piše: Hajro Hodžić
Nekoliko važnih činjenica pa ćete vidjeti da je kompromis moguć:

- Šest igrača kvizovke se javilo sa spremnošću da igraju od četvrtka, svi sa onim „ako baš nema druge opcije“. Siguran sam da bi ih bilo još, dovoljno za turnir od četvrtka, ali nema potrebe za forsiranjem tog plana i vrlo je važno da turnir okupi najjače igrače. Zaboravimo opciju kvizovka od četvrtka.

- Prošle godine je od 50 prisutnih kvizovkom bilo zauzeto manje od 15, sitnim zagonetkama još i manje, bušmanima ukupno 18. Dakle, dvije trećina učesnika nije imalo baš ništa sa natjecanjima i jedino dugotrajnije natjecanje je kvizovka. Ove godine očekujem da će taj odnos biti još povoljniji u korist onih kojima je druženje najvažnije.

- Sva druga natjecanja će biti zabavno brzopotezna ili sobna i neće biti nikakva opstrukcija druženju i uživanju u ljepotama Une i okoline.

- Na temu izleta čekam da se logistički dio organizacije (ja brinem o natjecanjima) javi sa planom. Logično je da se na izlet ide u nedjelju poslije doručka. Prošle godine je nekima satak vožnje do Martin Broda (uzgred - postoji kanadski pjevač koji se zove Martin Broda) bilo predugo i to je pitanje oko kojega očekujemo vašu pomoć. Koliko vožnje nije previše?

Dakle, program je Perin koncept uz dodavanje izleta u nedjelju ujutru. Složiću ga sutra. Super ozbiljno žiriranje autorskih natjecanja ćemo dogovoriti. Molim kvizovkaše koji putuju izdaleka da potvrde vrijeme kada će biti u hotelu.

Nas nekoliko sudionika će biti u hotelu već od četvrtka i ako imate ideja da se nešto enigmatsko dešava prije dolaska glavnine, samo naprijed, javite se, predlažite ili dođite pa ćemo se zajedno aklimatizirati.
Hvala svima, molim vas da se javite sa podacima o kompletima, satovima, literaturi, vremenu dolaska u petak ...Srdačan pozdrav 
Hajro

9 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Kao što vidite, komentar je prebačen u novi post. TIO će (po običaju) ispratiti pripreme za Unu 2016, a trebalo bi da bude i izvještavanja sa lica mjesta, a sve u cilju da ovo okupljanje bude što bolje.

Slavko Bovan је рекао...

Sugerišem izlet do Ostrožca jer je relativno blizu (uz dobar put) a vrijedi "baciti pogled" odozgo. Bio sam tri puta, ali mislim da dosta učesnika nije.

Slavko Bovan је рекао...

...ili (možda) ima štošta zanimljivo u samom gradu.

Belirac је рекао...

Ja prošle godine uopšte nisam vidio Bihać...!

Belirac је рекао...

... a ni Ostrožac, iako nam je Mesud predlagao da nas povede na tu destinaciju.

Анониман је рекао...

U više navrata sam prolazio kroz Ostrožac. On se nalazi iznad hotela "Sedra" gdje smo nekada imali kvizovkaške turnire i prvenstvo Juge. Bio sam i na trodnevnom raftingu a i na veteranskom košarkaškom turniru u Cazinu, tako da imam sve zajedno desetak dana spavanja u Sedri. Ostrožac je bio dosta zapušten i desetak minuta je bilo dosta za pregled tvrđe. Možda je moguć nedljeljni ručak u Sedri, to je ionako mnogima u povratku? Ovo je ustvari pitanje za starinu Mesuda. Pozdrav, Pero

Slavko Bovan је рекао...

Između redova već polako razaznajemo ko je zainteresovan za dolazak. Da li orgenizatori već prave liste prijavljenih?

Što se tiče EKK, velike su šanse da nas bude više od 14 (koliko je bilo prošle godine)

Hajro је рекао...

Ja sam na Ostrošcu bio prije 6 godina i još uvijek je bilo dijelova koji su bili tužno zapušteni, inače krasno mjesto. Obilazak uistinu ne traži više od 15-ak minuta, a nismo ni na Uni nego visoko povrh nje uz lijepi pogled na dolinu.

Nedjeljni ručak je, vjerujem, dio hotelskog pansiona subota na nedjelju.

Mesud mi se javio podržavajući Susret, ali reče i da zbog objektivnih razloga ne može prihvatiti obaveze u organizaciji pa će Emir odraditi logistički dio, a ja, kao i prošle godine, takmičarski. Našem doajenu veliki pozdrav, vidimo se uskoro.

Nema nikakvih listi Slavko, ide obavijest o dosad poznatim detaljima programa i satnice, sudionici će sami odrađivati rezervacije u hotelu. Sve sugestije dobo došle, učinićemo sve što možemo.

Jovane, kao i svi koji se ne natječu, možeš skoknuti do zanimljivih destinacija. Organizirati susret za grupu sa počesto različitim interesima znači otvoriti diskusiju sa željom da svi imaju priliku da kaži mišljenja, sugestije, pokušati usaglasiti što je više moguće i prihvatiti realnost da je nemoguće svima u svemu udovoljiti. Zasad sam zadovoljan, svima hvala na podršci.

Hajro је рекао...

Upravo sam blogerima poslao obavijest za Susret sa svim informacijama kojim raspolažem ovaj čas.

Isto je postavljeno i na mom sajtu, vidjeti na
http://www.abcitd.com/page16.html

Narednih desetak sati nemam pristup blogovima, pitanja i sugestije na e-mail hodzich@gmail.com.

Pozdrav i hvala.