петак, 22. април 2016.

NOSTALGIJA (586)



Piše: Radojica Jovičić
U organizaciji KUDŽ "Ivo Mikac" iz Varaždina, zagonetačke sekcije "VAZAK", u vremenu od 26-28. marta 1988. godine, održana je  tradicionalna enigmatska manifestacija "Enigmatski vlak-88". Manifestacija je održana u vozu Zagreb-Beograd, a takmičenje u rešavanju zagonetaka na relaciji Vinkovci-Beograd. Ekipu Udruženja enigmata "Vuk Karadžić", sačinjavali su: Olivera Taranović, Goran Đorđević i Radovan Novoselić, koji su se učesnicima pridružili u Vinkovcima.
Ova ekipa u ovom takmičenju osvojila je dobro PETO mesto od 11. ekipa učesnika. U pojedinačnom plasmanu, Goran Đorđević je zauzeo odlično drugo mesto sa 120. bodova.
Ovu akciju Udruženje enigmata "Vuk Karadžić" podržalo je i davanjem šestomesečnih pretplata na izdanja Novinsko-izdavačke kuće "Jež" iz Beograda. Nagrade su dostavljane učesnicima pojedincima.
Na svečanoj večeri u Beogradu, na proglašenju pobednika i druženju sa učesnicima manifestacije bili su: Radojica Jovičić, pok. Veljko Maksimović, Radovan Novoselić, Goran Đorđević i Olivera Taranović. Tom prilikom Udruženju enigmata "Vuk Karadžić" uručena je ZAHVALICA  RO ŽTP ZAGREB, A DOBIJENA JE I FLAŠA DOBROG CRNOG ZAGORSKOG VINA. Bilo je to veoma prijatno veče i druženje, koje ostaje u sećanju.

2 коментара:

Ilija Đurković је рекао...

Prelistavajući stare brojeve "Mini čvora", u broju 126 od 22.maja 1974.godine pročitah da je Radojica Jovičić na VI skupštini EUB održanoj 24.2.1974.godine u Bjelovaru svrstan u skupinu "Zagonetački velemajstori" zajedno sa Stjepanom Horvatom i Slavkom Pelehom.
Svakako da je ovo činjenica za veliko poštovanje i uvažavanje!

Анониман је рекао...

I ja sam bio u ovom vozu ali se ne sjećam rezultata. Sjećam se da je tog dana u Beogradu otvoren prvi Mac Donalds a i razgovora u Novinarskom domu. Pero