уторак, 25. октобар 2016.

IZ SLOVAČKE S LJUBAVLJU

Piše: Luka Pavičić
Ekikijevci sa svjetskim šampionom
Na slici su poznate face Ekikijevci Čedo i Luka sa svjetskim šampionom Zoranom Tanasićem. Na prvi pogled, vjerovatno se pitate: gdje su "znakovi raspoznavanja"? Moj je u koferu u sobi, a Čedo svoj još nije ni dobio, što nije ni čudo, jer je on Kikinđanin i živi predaleko od sjedišta kluba, pa mu sekretar još nije stigao uručiti klupski dres??? Ja sam se pak solidarizirao sa Čedom i iz protesta nisam htio obući klupsku svetinju.
Toliko o Klubu, a sada nekoliko i službenih podataka i ispravci jučerašnjih vijesti.
Kao što rekoh, s nama je Zoran Tanasić, svjetski sudoku-šampionom u kategoriji "50+". Na svjetskom prvenstvu u sudoku (WSC) nastupilo je 214 natjecatelja (102 u službenoj konkurenciji), a u finalu je pobijedio Finac Tiit Vunk, ispred Čeha Jakuba Ondrušeka i Japanca Kote Mirinishija. U odsustvu Nikole Živanovića, koji je bio kontrolor sudoku-zadataka, najboljeplasirani je bio Zoran na 54. mjestu (službeno), te bio četveroplasirani u kategoriji "50+", čime je osigurao finale u kojem je osvojio zlatno odličje. Njegov sin Marko, nije uspio ući u finale u kategoriji "18-", jer su se na prvih pet mjesta plasirali listom Kinezi. U ekipnoj konkurenciji nastupila su ukupno 54 tima od čega 24 u službenoj konkurenciji, a pobijedili su Česi ispred Kineza i Japanaca, dok se Srbija plasirala na 18 mjesto (službeno).
Na svjetskom prvenstvu logičara (WPC) nastupilo je 197 logičara od čega 104 u službenoj konkurenciji. Desetero najboljih je ušlo u finale među njima je bio Nikola Živanović na petom mjestu. Pobijedio je Nijemac Ulrich Voigt, ispred Amerikanca Palmera Mebanea i Japanca Kena Enda, dok je Nikola ostao na petom mjestu, a njegov evidencijski broj natjecatelja je bio 555.  Zoran je u kategoriji "+50" kao peti ušao i u logičko finale, i na kraju se bez odličja morao zadovoljiti četvrtim mjestom. U ekipnoj konkurenciji nastupilo je ukupno 50 timova (25 službeno), a pobijedili su Nijemci ispred Japanaca i Amerikanaca, dok se Srbija plasirala na 9. mjesto, a Hrvatska je zauzela 23. mjesto u službenoj konkurenciji.
U jučerašnjim Vijestima iz Slovačke blogogazda se usudio komentirati da je Hrvatska rezultatski podbacila, što odlučno demantiram. Naime, boje Lijepe naše uz Sandu Reić Tomaš i Petra Štambuka nisu branile prve "dvije table" Goran Vodopija i Zrinka Kokot, već ja kao veteran i petnaestogodišnja juniorka Ana Buljan. U takvom sastavu rezultat je očekivan, no dakako da je moglo biti i mnogo bolje. Uostalom, obzirom na porijeklo reprezentativaca, troje Splićana i Sinjska juniorka, može se reći da ne nastupila reprezentacija Dalmacije.

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Luka, dobro je da ste obukli rezervne dresove ("karirane košulje").

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam Zoranu na izuezetnom rezultatu!
Vama (EKK) čestitam na učešću.

Бранислав Никић је рекао...

Честитам Николи и Зорану за одличне пласмане.

Giša је рекао...

Čestitam svim učesnicima, a posebno onima koji su se našli u top 10 bilo koje kategorije!

Nikola može učiti od Zorana kako se to radi u finalu :) prvo finale i zlato... Nikola je bio skoro u svim finalima, ali nikada medalje... Peh? Peh!

Анониман је рекао...

Људи моји па је ли то могуће! Човјек постао првак свијета, ej, и добио само три честитке!?!
O tempora o mores!
Наравно свима честике а прваку посебна, с љубављу!
Никола