петак, 28. октобар 2016.

LUDI DANI LUDAJE

Piše: Jovan Nedić
Na portalu "Novosti" objavljen je danas (28. X.), iako nosi datum 24. X., moj članak "Ludi Dani ludaje":
VIDI TEKST
Članak će biti objavljen i u štampanom izdanju (broj 880, 28. X. 2016). Potpuno je izostavljen dio koji govori o "Enigmatskim Danima ludaje".

Ovo je izostavljeni tekst:

Od prošle godine "Dani ludaje" obogaćeni su i zagonetačkom manifestacijom pod imenom "Enigmatski dani ludaje" (EDL), na kojima se ove godine okupilo 40 članova i prijatelja Enigmatskog kluba "Kikinda" (kratica EKK, što se čita "ekiki") iz Banjaluke, Belog Manastira, Beograda, Bora, Čelinca, Češljeve Bare, Gacka, Kljajićeva, Loznice, Novog Sada, Osijeka, Požarevca, Privlake, Zrenjanina i Kikinde. U godinu i pol postojanja EKK je, pod vodstvom predsjednika Zlatana Pupezina i sekretara Slavka Bovana, postao najaktivniji i najbrojniji enigmatski klub na našim prostorima, koji trenutno ima 78 članova od Skoplja do Ljubljane, od Podgorice do Kikinde, od Splita do Osijeka, od Gacka do Banjaluke i Zagreba...
Na trećem Otvorenom prvenstvu Kikinde u rješavanju enigmatskih zadataka, održanom u okviru EDL-a, pobijedio je Branislav Nikić iz Požarevca, ispred Nebojše Dragomirovića iz Banjaluke i Sretena Perića iz Loznice. Na Prvom sudoku-turniru najbolja je bila Vesna Nedić iz Belog Manastira, ispred Nebojše Dragomirovića i Aleksandre Čolakov iz Beograda. Dodijeljene su i nagrade za najbolje sastavljače enigmatskih zadataka. Na konkursu raspisanom povodom "Dana ludaje" najbolju skandinavku sastavio je Mladen Marković iz Vladičinog Hana, najbolji rebus imao je Branislav Nikić iz Požarevca, dok je najbolji anagram sastavio Ilija Ozdanovac iz Privlake kod Vinkovaca. Najuspešniji učesnik konkursa bio je Radoja Racanović iz Gradiške u BiH.
 
 

2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Iako je izostavljen ovaj enigmatski dio, mislim da je ovo sasvim dobar tekst i odlična promocija Kikinde.

Belirac је рекао...

Pa i bila mi je namjera da u zagrebačkim "Novostima" promoviram kikindske "Dane ludaje". Ta manifestacija to zaslužuje. A pisati o DL nije lako. Toliko se toga dešava da neko sa strane teško može imati objektivnu sliku. Zato sam se pouzdao i poslužio i izvještajima domaćih novinara, posebno Rade Šegrt.
Usput, nadam se da ćemo je vidjeti na budućim EDL-ovima.