субота, 21. април 2018.

MASTERS U KIKINDI

Vanja, omladina i Vesa (isključuje telefon)

Sumiranje rezultata

Omladinska sekcija

Vanja čita pravila

Veselin Sekulić, daleko najbolji. Bravo!


Danas je u Srednjoj stručnoj školi „Miloš Crnjanski“ u Kikindi održan četvrti Masters turnir u kvizingu koji organizuje Srpska kviz asocijacija, uz suorganizaciju EK „Kikinda“. Dva seta od po 100 pitanja koja je uradio Žarko Stevanović iz Begrada rešavalo je devet Kikinđana i dvoje Zrenjaninaca, a posebno raduje učešće šestorice omladinaca.
Poredak:
1. Veselin Sekulić 135 (71 + 64)
2. Vanja Tomašev 116 (55 + 61)
3. Branko Ljuboja 77 (42 + 35)
4. Slavka Bakalov 41 (26 + 15)
5. Veljko Rvović 31 (13 + 18)
6. Aleksandar Selimović 29 (19 + 10)
7. Mateja Vukmirica 24 (14 + 10)
8. Bogdan Sredić 21 (7 + 14)
9. Ognjen Bovan 18 (6 + 12)
10. Goran Tatomirov 13 (6 + 7)
11. Slavko Bovan 1 ( 1 + 0)

10 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Pošto je na FB bilo pitanja o mom plasmanu i osvojenom jednom bodu, red je da pojasnim.
Bio sam samo na početvu (manje od 5 minuta) i onda sam došao na sam kraj (na proglašenje rezultata). Naime, imao sam veliku (prijatnu) obavezu baš u vrijeme kad se održavao masters. Ako ste gledali Dnevnik RTS-a mogli ste da me vidite na trenutak u kadru zajedno sa potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem dok je on bacao lopatu betona prilikom polaganja kamena temeljca za zgradu u kojoj će biti moj stan
Ovo polaganje kamena temeljca mi je od životne važnosti, ali pošto je važan i masters, uspio sam da budem "na dva mjesta istovremeno". Masters valja podržati.

Анониман је рекао...

A ja taman hteo da napišem:
Ala ih je poćerao.
Kamen-temeljac je naravno, važniji a i bio si sa Potpredsednikom.
Lozničanin

Dejan Minić је рекао...

Nisam gledao, ne volim televizije koje lažu (daj snimak da vidimo).

Ja sam ti nekad davno obećao da ću doći na useljenje 2017.g.(?!), samo nikako da dođe ta godina. Biće, biće, čim se potpredsednik latio lopate:)

Slavko Bovan је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Ma šta bio?! Pio s njim!
Vodu, jer je bilo baš vruće.

Inače, zidanje je počelo prije mjesec dana, a rok za završetak izgradnje je mart 2019. (to garantuju govornici - potpredsednik vlade, gradonačelnik, predstavnik EU i predstavnik Međunarodne zajednice, a piše i na panou na gradilištu). Zgrada će imati 25 stanova, a na rang listi Bovani su osmi. Trebalo bi da budu povoljni uslovi otkupa, pa ako sve bude kako treba, dogodine u ovo doba pečemo janjce u Kikindi na enigmatskom skupu povodom useljenja.

Dejan Minić је рекао...

Ih, šta je to otkupiti jedan stan, kad imaš ovoliko tezgi:)

Stižemo svi kompletno!

Slavko Bovan је рекао...

Pravo kažeš! Pare su to!!!!

Naravno da će pozivnicu dobiti značajan broj kolega. (Samo ne znam da li volite poplu janjetinu i ladno pivo).

Slavko Bovan је рекао...

Što se tiče Mastersa, učinili smo (EKK) još jedan korak naprijed. Troje stalnih učesnika nije moglo da dođe, a pozvali smo samo šestoricu omladinaca. Dakle, i tu se proširujemo. Radimo punom parom na svim poljima.

Nakon takmičenja, "matori" su išli na kafu (Sat-dva prijatnog razgovora, u kome se naši gosti nisu mogli čudom da načude da nas izvjesna organizacija izbacuje umjesto da nas drži kao malo vode na dlanu). Omladina je otišla svojim putem (u drugi kafić).
Jedan zaista prijatan dan u lijepom društvu, a Slavka je predala nekoliko asocijacija.

N. Petkovski је рекао...

Čestitam Slavko za stan. Eeeeeej, znam šta je to kad sam ja čekao useljenje u moj stan. A bio sam i član komisije za tehnički prijem zgrade, pa su ostali bitni članovi komisije očekivali da neću nalaziti zamerke kako bi zgrada što pre dobila upotrebnu dozvolu. Ali prevarili su se. Naravno da sam imao gomilu zamerki. Marfi kaže da ako nešto ne valja, onda ne valja baš u inspektorov stan. I tako je bilo. Bilo je dosta zamerki, pa su izvođači morali svojski da se potrude da sve urade cakum-pakum i da ja konačno dam pozitivnu ocenu. Onda se sve završilo u redu i uoči Nove 1986 godine kao novogodišnji poklon dobio sam ključeve od stana. To je za mene bio spektakularan trenutak, jer sam konačno stupio u nešto svoje, nakon 5,5 godina prebivanja u iznajmljene stanove (tru puta sam se selio, da nameštaj zna govoriti, mnogo toga bi ispričao, koliko puta sam ga selio i preseljavao dok ga nisam smestio u moj stan, gde je i danas). Još odsad pregledavam vozne redove voza i autobusa do Kikinde, taj veličanstveni trenutak ne sme da prođe bez mene.

Slavko Bovan је рекао...

Objavljeni su rezultati svih ostalih turnira. Sekulić ima ukupno četvrti rezultat, a Tomašev deveti. Najbolji je Ivan Andonov sa fantastičnih 164 poena.