четвртак, 26. април 2018.

NOĆ KNJIGE U OSNOVNOJ ŠKOLI DRAGALIĆ

Učenici sastavljali premetaljke
Piše: Vjeko Hudolin
I učenici i učitelji Osnovne škole Dragalić obilježili su Noć knjige zanimljivim sadržajima kroz tri radionice: izradu straničnika za knjige, gledanje filma „Srce od tinte“, a treću radionicu vodio je Zagonetački klub Dragalić. Predstavnici kluba Branko Modrić, Vjeko Hudolin i Igor Šupica upoznali su zaineresirane učenike ukratko sa zagonetaštvom i ZKD te nekim osnovnim vrstama zagonetaka, s naglaskom na premetaljku. S njima su se družili i Josipa Šimunović, magistra edukacije hrvatskoga jezika i književnosti i Mirjana Šupica, asistentica u nastavi.
Najzanimljiviji dio radionice bio je kada su učenici dobili pojmove od kojih su pokušali sastaviti premetaljke. Neki su zadatke ponijeli i kući, a neki su obećali potpisati pristupnice Zagonetačkom klubu Dragalić.
Inače, kako sam već pisao ova osnovna škola iduće školske godine planira uvesti zagonetaštvo kao izvannastavnu aktivnost.

2 коментара:

Belirac је рекао...

Pohvala Zagonetačkom klubu Dragalić za brojne aktivnosti koje provodi. Nevjerovatno je koliko se može učiniti već u prvoj godini postojanja...

Slavko Bovan је рекао...

Da, za svaku pohvalu!