субота, 22. децембар 2018.

3 X 5 +

OŠ "Vuk Karadžić" - "Slavko Rodić" (Banatsko Veliko Selo)

OŠ "Ivo Lola Ribar" (Novi Kozarci) - OŠ "Gligorije Popov" (Rusko Selo)

OŠ "Milivoj Omorac" (Iđoš) - OŠ "Đura Jakšić"

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Snimljene su i peta, šesta i sedma emisija kviza "Pet plus". Nastavak snimanja planiran je za januar.

Slavko Bovan је рекао...

I ove godine, na našu radost, učestvuju sve škole, šest gradskih i devet seoskih. Snimili smo sve emisije prvog kola osim osme u kojoj se sastaje OŠ "Feješ Klara" sa jednom od sedam poraženih iz prvih 7 emisija. Juče je obavljenji javno izvlačenje, te se zna ko ima još jednu šansu. Zbog dogovora sa televizijom ne daju se u javnost neke šire informacije (rezultati npr.).

Slavko Bovan је рекао...

Dosadašnja snimanja su protekla onako kako smo i očekivali, povremeno je vilo nekih sitnih tehničkih problema (s kablovima) ali većinu emisija smo glatko snimili. Djeca su odlična!

Sve je bilo regularno, pa pazimo na svaku sitnicu. Skoro uvijek nijanse odlučivale, pa je jednom razlika bila samo 5 poena, što znači JEDAN odgovor razlike, pa budno pazimo da se neko ne bi osjećao zakinutim na bilo kakav način, počevši od izbora dresova (naradžasti su uvijek PRVA ekipa) pa do svega ostalog.

Imali smo i jedan prigovor, koji je došao do direktorice televizije. Naime, nastavnica koja je vodila ekipu koja je zabilježila do sada najubjedljiviji poraz (70-80 razlike) žalila se jer su supervizori priznali kao tačan odgovor rivalima a odgovor su dali "u momentu kada se čulo zvono koje označava istek od 15 sekundi predviđenih za odgovor. Istina, odgovarili su tačno kada se čulo zvono, ali nepristrasni žaii je zaključio da je bilo nemoguče taj pojam izgovoriti za djelić sekunde, a da je takmičar TAČNO odgovorio u okviru zadatog vremena. Smiješan prigovor, ali ima i toga. Srećom, sve se snima i bilježi.

Slavko Bovan је рекао...

Snimaju se i propratne aktivnosti (jedan kamerman snima rad režije, publiku u drugoj prostoriji, dešavanja u studiju kod ne traju igre,...). Imam osjećaj da se priprema neka emisija tipa "Skrivena kamera". Evo baš juče, jednom od takmičara je bilo krivo napisano ime ALESA (fali K) i dok su otklanjali taj problem, ušao sam u studio (vidio sam da i jednu i drugu ekipu drma trema) kažem da nemamo ALEKSA pa da može da bira hoće li PROKOPIJE, VUK ili MLADEN. (Opšti smijeh, ... navijaju za Prokopije). Momak odmah shvati moj pokušaj šale i kaže: "Može i ALESA". Atmosfera se odmah popravila, te su tokom emisije te dvije ekipe bile najopuštenije. (Stigla je i pločica sa natpisom ALEKSA, a sve je to snimljeno).