недеља, 23. децембар 2018.

PRAG 2018: 27. WPC & 13. WSC

Gornji red: Mladen, Davor, Luka, Marina J., Katarina, Manuel, Siniša i Petar
Donji red: Sanda i juniorke: Monika, Marina Š. Ana i Tina (7. r. OŠ)
Piše: Luka Pavičić


U 27 svjetskih prvenstava Hrvatska je bila triput domaćinom: Koprivnica 1997. i Opatija 2004. (WPC), te Kraljevica 2012. (WSPC). Hrvatska nije imala predstavnika u Indiji: Goa 2008. (WSC) i Bangalore 2017. (WSPC). Kroz hrvatsku reprezentaciju prodefiliralo je 30 logičara, od čega je njih 23 nastupalo za A-tim. Najviše nastupa bilježi Luka (15), a slijede Sanda (11), Goran (10), Pero (8), Zrinka (7) ... U sudoku je nastupilo 20 reprezentativaca, a najviše nastupa bilježi Goran sa 6, kojeg slijede Zrinka, Siniša, Dino i Mario sa 5 nastupa.
Zadnjih nekoliko godina Pero Galogaža, predsjednik HZS-a, Splićanima ''prepušta vođenje'' hrvatskih logičara na svjetska prvenstva. Tako, su 2015. u Bugarskoj nastupili Sanda, Petar, Luka i Manuel, a 2016. u Slovačkoj Sanda, Petar, Luka i juniorka Ana. Nakon prošlogodišnjeg propuštanja Indije, opet smo tu.
Na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu boje Hrvatske branilo je 13 reprezentativaca. U sudoku (WSC) nastupila je jedna ekipa: Siniša, Mladen, Davor i Tina, a u logici (WPC) tri: Sanda, Petar, Katarina i Luka (A-tim) i Siniša, Manuel, Davor i Marina J.    (B-tim), te Ana, Monika, Marina Š. i Tina (C-tim juniorke). Napomenimo da su juniorke timski ostvarile treći rezultat u svojoj kategoriji, iza Turske i Koreje, što nam ulijeva nadu za budućnost hrvatske logike.
 

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Šta je ovo? I na logici može da se doživi sportska povreda?