уторак, 25. децембар 2018.

SPLITSKI MEDALJAŠI


Enigmo-logičari: 1. Sanda, 2. Petar, 3. Luka

Piše: Luka Pavičić
U utorak 18. prosinca, uz prigodan domjenak, održano je završno druženje splitskih enigmata, logičara, kvizovkaša, šahista, kartaša ... Objavljeni su rezultat u 2018., te podjellene medalje i priznanja. U 11 disciplina prodefiliralo je 130-ak natjecatelja, od kojih je njih 14 podijelilo medalje. Starta se s ELQ Ligom, koja bilježi već 8. sezonu, a ove godine su Petar i Luka bili kavaliri prepustivši zlato Sandi.

Kartaši Šepara: 1. Neno, 2. Luka, 3. Marijan
Nastavlja se s Kvizovkom u kojoj je Miro neprikosnoveni vladar, a Petar i Luka mu još nisu dorasli. U šahu je zlato odnio Ivica, a u društvenim igrama je dominirao Petar. Slijede kvizaške discipline (Par Quiz, Spajalica i Quiz liga), u kojima Marinko osvaja sva tri zlata. I na kraju imamo 4 kartaške igre u kojima medalje podijeliše 4 kartaša. Ivan je uzima dva zlata, a po jedno Vili i Neno. Neno se još okitio i sa dva srebra, dok su se Marijan i Luka morali zadovoljiti s po jednim srebrom i dvije bronce.
Najuspješniji natjecatelj je Marinko s 3 zlata, a slijedi Ivan sa 2, te Petar i Neno s jednim zlatom i dva srebra. Luka je ove godine propustio zlatna odličja, ali zato broji najviše medalja (srebro i 4 bronce), a sa 3 sijede Marinko, Petar, Filip, Neno i Marijan.

U kombinaciji svih igara, titulu je obranio Petar Štambuk, uz pratnju Filipa i Marinka.

Нема коментара: