среда, 19. децембар 2018.

33. SOZAH U "GODIŠNJAKU OMH" (1)




Piše: Jovan Nedić
U 14. broju (za 2017. godinu) "Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru", na stranicama 58-64, objavljen je i moj članak pod naslovom "33. Susret odgonetača i zagonetača Hrvatske u Belom Manastiru". U članku je opisan enigmatski skup koji je održan u organizaciji Mirovne grupe Oaza u Belom Manastiru 22-24. IX. 2017. godine i u kome je učestvovao 81 enigmatičar i poštovatelj enigmatike.
Uz tekst, objavljene su i dvije fotografije: na prvoj su svi učesnici toga skupa snimljeni pred Hotelom Patria, a na drugoj su trojica najboljih sastavljača enigmatskih zadataka: Slavko Bovan, Boris Nazansky i Pero Galogaža, snimljeni na izletu u Karanac. Na kraju članka (str. 64) pobrojani su svi sponzori, bez kojih se tako veliki skup ne bi mogao održati.
Taj broj "Godišnjaka" predstavljen je javnosti 14. XII. 2018. godine u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir (vidjeti OVDJE).

9 коментара:

N. Petkovski је рекао...

Sve lepo i sve čestitke, samo je moje oštro inspektorsko oko primetilo veliku grešku u naslovu - Hrvatska je napisana malim početnim slovom "h".

Belirac је рекао...

Nikola, šteta što u nabrajanju mjesta iz kojih su enigmatičari stigli u Beli Manastir nema Skoplja. No, doći ćeš nam nekom drugom prilikom...

Belirac је рекао...

A za grešku u naslovu si u pravu. Ispod naslova je moje ime pa će i "krivica" biti meni pripisana...

Najman је рекао...

Ne, neće. Krivica je lektora.

Najman је рекао...

Ne, neće. Krivica je lektora.

Belirac је рекао...

Ma, grešaka je uvijek bilo i uvijek će ih biti. Važnije je da je 14. broj objavljen i da je u njemu izišao i članak o 33. SOZAH-u. Uz "Valpovački godišnjak", to pokazuje da se i o enigmatskim događanjima može pisati i u ozbiljnim izdanjima.

Belirac је рекао...

I jedno pitanje za Stjepana: razmjenjuju li dva susjedna ogranka Matice hrvatske (Valpovo i Beli Manastir i uopšte) svoja izdanja?

N. Petkovski је рекао...

Ma doći ću svakako, ako neki sledeći SOZAH bude bliže meni (recimo Osijek, Vinkovci, pa čak i Zagreb).

Belirac је рекао...

Za dvije godine SOZAH će vjerovatno biti kod Nedjeljka Nedića u Orašju pa će to biti prilika i za Nikolu Makedonskog.