недеља, 13. септембар 2020.

REBUSANJE (4183)

Milan Sečujski

4 коментара:

Dejan Minić је рекао...

POLUPANSION (polupan sion)

Ovo je prastara ideja, bila i u formi indirekta.

Slavko Bovan је рекао...

Da (da)

Jeste!

Milan S. је рекао...

Vidim sad tu objavu (http://enigmatikatio.blogspot.com/2016/02/zrnca-1087.html), gde Dejan pominje i ranije realizacije iste ideje, pri čemu svakako ima i boljih od citiranog indirekta (za početak, faul u indirektu zaista se ne viđa često, a ni gigantske postavke stvarno nisu moj tip, mislim da indirekt treba da bude kratak i jasan).

Verovatno je Tonči M. u pravu kad kaže da je "polupansion" ideja na koju nezavisno dođe svako ko krene da sastavlja rebuse (samo u mojoj familiji nas ima dvoje). Ja sam na ideju došao još pre desetak godina, ali su mi se i biblijska gora i švajcarski grad učinili kao relativno nezgodni elementi za rebus - ne za realizaciju već iz ugla rešavača. Pošto sam nedavno saznao za ovaj solarni auto (a šta je lakše polupati nego auto), zaključio sam da je vreme da ideja dobije realizaciju kakvu zaslužuje - tim pre što u bazi rebusa nije zabeležena, čime sam se jedino vodio (u bazi su "prastare ideje" mahom evidentirane, neke i po više puta od raznih autora).

Slavko Bovan је рекао...

Jedna "ideja na koju nezavisno dođe svako ko krene da sastavlja rebuse" biće objavljena i sutra, pa ko je gadljiv na to neka preskoči sutrašnji dan.