уторак, 1. септембар 2020.

ŽIRIRANJE

Pažljivo smo odabrali žiri za svaku od disciplina EDL 2020. U svakom od žirija su ugledni enigmati koji dobro znaju da vrednuju zagonetke koje žiriraju. Neki od njih su  specijalisti za baš tu zagonetku koju žiriraju. (Sudije ne znaju ko su ostali članovi žirija, ali garantujem da će svi biti zadovoljni sastavom društva u kome se nalaze). Nadamo se da će svi prihvatiti našu molbu i pomoći nam da odaberemo najbolji anagram, rebus i ukrštenicu. Rok za ovu fazu žiriranja je sedam dana

Koordinator žiriranja i jedini koji zna ko su autori: Slavko Bovan

2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Zapazili ste da me ima manje na svom blogu prethodnih nekoliko dana. Imam neke slatke obaveze, pa ne stignem da "njegujem" blog na način kako ste navikli. Nadam se da sami posjetioci drže sve pod kontrolom jer ni sam ne stižem sve ispratiti. Takva situacija će biti još dan-dva, ap se vraćamo uobičajenom ritmu. Inače, na godišnjem sam odmoru tri dana :)))

Štedim dane za pravi odmor.

Slavko Bovan је рекао...

Žiriranje rebus i ukrštenica odvijaće se u dvije faze. U aktuelnoj fazi sudije ocjenjuju svaki pojedinačni rad (ne rangoraju ih međšđusobno).
Rebus - ocjene od 1 do 5
Ukrštenica od 1 do 10

Za svaki slučaj, predviđena je i NULA ako je nekim slučajem prošao neki rebusi ili ukrštenica kroz sito i rešeto, a imaju manu. Nula ne bi trebalo biti, ali za svaki slučej neka je u ovoj fazi.
U drugoj fazi najbolje ocjenjeni rebusi i ukrštenice će biti rangirani.

Anagrami će (zbog specifičnosti) imati jednu fazu žiriranja, ali smo tu "žešće" prosijavali. Bilo je nekoliko faza "rešetanja".

Odoh sad. Spremam se za kratak put sutra.