субота, 22. мај 2021.

OBAVEŠTENJE

Do utorka sam na "odmoru" (ne idem na posao). U narednih nekoliko dana planiram da završim svoj deo posla vezan za skandinavke koje radimo za novi list Željka Petrovića. Molim kolege koji su dobili zadatak da skandinavke da pohite i pošalju "gotov proizvod" u narednih 2-3 dana. Ostale su još tri ili četiri skandinavke (četiri ako ja ne bih sastavljao) pa ako ima neko željan uključivanja u ovu prilično dobru ekipu da se odmah javi.

Takođe, planirano je sortiranje i kontrola anagrama za Memorijal "Đuro Knežević". Ima i tu dosta posla, ali stići ćemo. Treba početi sa žiriranjem jer će uskoro raspis za Enigmatske Dane ludaje (imamo interesantne teme).

24 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Za sada je samo jedan pozvani sastavljač javio da odustaje.

Slavko Bovan је рекао...

1.Žarko Đokić
2. Dinko Knežević
3. Jovan Nedić
4. Krsta Ivanov
5. Nebojša Dragomirović
6. Miloš Milićević
7. Nikola Petkovski
8. Zdenko Ćavar
9. Nevenko Soldo
10. Mladen Marković
11. Aldin Kadrić
12. Milan Vuković
13. Branislav Nikić
14. Nedjeljko Nedić
15. Radoja Racanović
16. Branko Milovanović
17. Zdravko Kubat

Dakle, enigmate sa ukupno “milion godina” enigmatskog staža I iz (zasad) ŠEST zemalja.

Slavko Bovan је рекао...

Ekipi se ovog momenta priključio Milutin Tepšić. Dakle, još tri skandinavke na ponudi.

Анониман је рекао...

Iako sam skeptik,pridružujem se i ja.
Lozničanin

Slavko Bovan је рекао...

Sretene, vidi da li ti je stigao zadatak.

Slavko Bovan је рекао...

18. Luka Pavičić

Belirac је рекао...

Ovo će biti zanimljiv eksperiment: koliko ukrštenica - toliko autora (a vjerovatno i toliko stilova). Čini se da neće biti ni značajnijih uredničkih intervencija, tako da će "Astro-skandi" dati pregled autorskih gledanja na ukrštenice.

Belirac је рекао...

Također će biti zanimljivo vidjeti da li su autori poštovali poziv da sastavljaju za rješavače, a ne da se nadmeću sa samim sobom i s drugim sastavljačima.

Slavko Bovan је рекао...

19. Ilija Ozdanovac

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, biće uredničkih intervencija, ali zasad ih je malo. Od autora zavisi da li će ići u štampu baš onako kako su zamislili.

Slavko Bovan је рекао...

20. Gordana Jovanović Šarić
21. Vladimir Šarić

Радоја Рацановић је рекао...


Mislim da je Jovanov drugi komentar previše slobodna interpretacija onog što je napisano u Pismu sastavljačima. Tamo je, citiraću, napisano „da pokušamo napraviti časopise sa kojima će biti zadovoljni prvenstveno čitaoci, zatim vi kao autori a na kraju i mi kao izdavači“. Nikakvo nadmetanje nije spominjano. Nije traženo, nije ni osporavano. Ali, ono se, rekao bih, podrazumijeva već samim tim da se insistira na autorskoj enigmatici i različitosti stilova. Srbije je preplavljena listovima sa štancanim ispodprosječnim radovima sastavljenim po mjeri (neukih) rješavača. Jasno je da ovaj list treba i mora biti drugačiji od ogromne većine njih.

Slavko Bovan је рекао...

Radoja, meni se čini da Jovan i ti GOVORITE ISTO samo drugim riječima.

Радоја Рацановић је рекао...


Izvini, Slavko, mi govorimo o istom, ali ne govorim isto. Na kraju krajeva, što bismo i govorili isto. Sasvim je legitimno da imamao različite interpretacije i različite stavove. Pozdrav obojici!

Mandrak је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

PRETHODNI KOMENTAR JE OBRISAN JER MU NIJE MJESTO OVDJE!

Slavko Bovan је рекао...

Važno: Šaljite svoju fotografiju (ako niste poslali).

Šaljite račun (dinarski za Srbiju ili devizni za sve ostale zemlje).

Prvi broj se ubrzano priprema, a počele su pripreme za drugi i treći broj. Možete predlagati teme, ali tek nakon što dobijete potvrdu možete da počnete sa radom.

Slavko Bovan је рекао...

22. Milutin Tepšić

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

23. Dragoslav Rosić
24. radomir Matić

Mandrak је рекао...

Ha, pazi kad sam znao da će moj decentni komentar biti počišćen. :P
Jest, nisam baš izabrao prave reči, ali to što sam napisao je suštinski istinito (možda nije za ovo mesto, to je već politička stvar).
Kako je Racanović već rekao, radi se o lošoj interpretaciji sa podtekstom: oni koji sastavljaju ambiciozno, ne sastavljaju za rešavače.
Nisam stekao utisak da je izdavač tražio samo trećerazredne autorske radove, ali ako takva interpretacija godi trećerazrednim sastavljačima, evo ja im pružam podršku.
Bojim se da će ovakvom organizacijom ("ko god hoće - može, samo neka nas je što više") taj časopis mnogo više ličiti na Eureku nego na ono što je izdavač zamislio.

(Slobodno briši i ovo, Slavko :P)

Slavko Bovan је рекао...

Ovo nije za brisanje jer nikoga ne bi trebalo da vrijeđa. Onaj obrisani komentar, je obrisan jer na ovom mjestu nije trebalo da se "na neviđeno" daju paušalne ocjene.

Očigledno si u zabludi ako si mislio da je ovo poziv za sve koji hoće, pa i one koji nisu sposobni da naprave dobru ukrštenicu.

Svi imaju pravo da se prijave, ali gotov proizvod mora biti dobar. I biće!
Imaćemo priliku da analiziramo privi broj. Zasad sve ide u dobrom pravcu. Sve ukrštenice koje su prošle kroz moje ruke su dobre. Nema trećerazrednih.

Mandrak је рекао...

Dobro, svaka čast. Ne iznosim više nikakve procene, skoro da me i ne zanima na šta će to ličiti (a ako zafali strana za nekog prijavljenog i sposobnog, rado ustupam svoju, ionako sam se prijavio kao da sam sa ulice, nekako se i ne osećam pristalo za to pažljivo odabrano krem-društvo).
Samo sam u obrisanom komentaru skrenuo pažnju na jedan komentar koji je toliko besmislen da ide u totalnu krajnost: na tih 5 autora na listi koji bi mogli nešto kvalitetno da iznedre neko baca sumnju, u fazonu "da li će uspeti da odgovore zadatku?". Ali zato taj neko ne sumnja u one čiji se minuli rad svodi na višedecenijsko drndanje jedne iste ukrštenice na najnižem stvralčkom nivou. Bizarno, zaista bizarno shvatanje autorske enigmatike.
(Lično, stvarno nisam pogođen tim komentarom, ja sam napravio ukrštenicu kakvu je mogao da napravi svako sa liste, prosto: za te pare - toliko, ali svakako mislim da je neprikladan i čak uvredljiv).

Slavko Bovan је рекао...

25. Sreten Perić