уторак, 31. август 2021.

REŠAVANJE REBUSA NA SES-u

Vrlo zanimljivo takmičenje bilo je rešavanje rebusa u paru. Rešavali smo 12 rebusa Branislava Nikića, a parovi su bili dvojaki. Prvo su uvažene želje svih porodičnih parova (tri bračna para i jedan par majka/sin), a onda je Nikić od ostalih 8 prijavljenih odabrao četvorici nosilaca (na osnovu ranijih rezultata na internet takmičenjima) kojima je pridodao četvoricu slabijih. Ovo „slabiji“ treba uzeti s rezervom jer su među slabijima bila i dvojica koji su proglašavani najuspešnijim takmičarima na ranijim Susretima enigmata Srbije  (Aco Janković i Milutin Tepšić). Poredak vidite u tabeli koju sam preuzeo sa Banetovog bloga. Prvoplasirani su dobili slatke poklone Gazdinstva „Stević“, mi kao drugoplasirani nagrađeni smo knjigom „Put ka vrhu 2“, što bi moglo biti simbolična poruka, jer je ovo Milijani prvi plasman na „pobedničko postolje“ na enigmatskim takmičenjima, a ono „2“ (drugo mesto) upućuje da sledeći put treba da budemo prvi („medeni“). Anica i Peđa su takođe dobili jednu knjigu. 

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Nismo (Bovani) odgonetnuli dva rebusa i to ona koji su skoro svima pravili probleme.

Luka је рекао...

Čestitke svima, a posebno "naradžastim" viceprvacima!

Бранислав Никић је рекао...

Acu Jankovića sam jedva ubedio da učestvuje u rešavanju, jer je on, po njegovim rečima, slab sa rebusima. Koliko je mogao da bude od pomoći Zoranu ne bih znao. Posle ovog takmičenja imam malo bolju sliku o mogućnostima takmičara, a i o pravilima koja ću neki sledeći put korigovati.
Moram da priznam da sam svaki par obišao po više puta i pomagao u razjašnjavanju dilema koje su imali. Tako sam, nadam se, doprineo većem broju bodova kod svih, pa su i takmičari bili zadovoljniji na kraju sa postignutim brojem bodova.