понедељак, 13. септембар 2021.

ZAGORJE OPEN 2021

Piše: Luka Pavičić

Zahvaljujući vrijednom domaćinu Andreju Ivankovu od 10.-12. rujna u Termama Tuhelj se nakon 15 godina okupilo 22 logičara, kako bi se obnovio Zagorje Open. Recimo da je ovo natjecanje okupilo rekordan broj domaćih natjecatelja, iako nije bilo ponajboljih hrvatskih logičara Gorana Vodopije, Zrinke Kokot i Sande Reić Tomaš.
Da se prisjetimo, prva tri logička turnira Zagorje Open su održana 2004-06. u spomenutim termama, da bi se sljedeća 3 (2007-09.) preselila u terme Jezečica u Donjoj Stubici. Potom od 2010-13., te 2016-17 godine slijedi i šest Zagreb Opena. Zadatke u šest “slijedova” su pripremili A.Ivankov (minijature), Z.Kokot, K.Josić i S.Varaždinac (set Logo), V.Kvalić (mrežaste zagonetke), te S.Hrga (set logike i set Sudoku) i L.Pavičić (brzinac) .

Samo natjecanje je počelo zanimljivo. Naime, Luka je minijature i set Logo riješio prije isteka vremena, no po običaju, ne provjeravajući, u svakome je napravio po jednu sitnu grešku, te tako “prosuo” 60-ak bodova. Uslijedili su setovi za koje je nedostajalo vremena, te su imali rješivost oko 70-ak %, dok je na brzincu nekolicina ipak zaradila bonus.

Na kraju je ubjedljivo slavio Petar Štambuk, dok se Siniša Boras, ugodno iznenađenje turnira, okitio srebrom, a trećeplasirani je bio Luka Pavičić sa svega tri boda ispred Dalibora Grđana-Grge. Slijedi 5 dama, koje predvodi Zrinka Karačić ispred dvije juniorke Monike Stracenski i Helene Kelava. Na plasman od 8 do 15 mjesta odlučivale su nijanse, jer je natjecatelje dijelilo svega 15 bodova.
Slobodno vrijeme je ispunjeno ugodnim ćaskanjima i prisjećanje na prethodna druženjanja uz pivo i(li) kavu, uz društvene igre i(li) kartanje, te praćakanjem, rashlađivanjem u bazenima terma. Za kraj se rastasmo sa željom nastavka duženja u ožujku na turniru ZeKa u Dugoj Resi. Živi bili pa dočekali!  

3 коментара:

Анониман је рекао...

Čestitke sineku Andreju na organizaciji, pohvala mladom društvu što se odazvalo i eto tateka nagodinu. Pero

Slavko Bovan је рекао...

Pošto znam koliko su (otprilike) visoki Luka i Petar, zaključujem da Boras ima makar 252 cm visine :)

Ilija Đurković је рекао...

Mogu li se ikako dobiti zadaci sa takmičenja?