петак, 15. октобар 2021.

EDL UKRŠTENICA (4)

EDL 2021. (4. mesto - 56 bodova)

Mladen Marković

26 коментара:

Mandrak је рекао...

Zamolio bih:
1) da se ovaj post obriše,
2) da se obriše onaj sa "drugoplasiranom ukrštenicom",
3) da se treća ne objavljuje,
4) da se moje ime briše sa spiska rezultata kao da nisam ni učestvovao na konkursu,
5) i bilo bi dobro da se obrišu svi moji komentari na ovu temu.

Obrazloženje: za mene je uvredljivo i degradirajuće da mi se ime dovodi u vezu sa ovakvim pojavama i zato mi je bitno da nema pisanih tragova na internetu o mom učešću na jednom iskompromitovanom konkursu. Hvala unapred. Lep pozdrav.

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Mandrak је рекао...

Još nije izbrisano?

Ne verujem da "vi ostali" koji ostavljate anonimne komentare uopšte imate obraza tj. nije ispunjen ni prvi uslov da iko može da vas uvredi. :)

Slavko Bovan је рекао...

Anonimni komentari se brišu.

Ostalo se ne briše, jer nema razloga.

Mandrak је рекао...

Ima razloga i naveo sam ih.

Slavko Bovan је рекао...

Razlozi nisu razumni i opravdani.

Mandrak је рекао...

Razlozi su vrlo jasni i lako shvatljivi.
A šta znače pojmovi "razumno" i "opravdano" ne bih diskutovao sa nekim ko je sopstvenbo tamičenje upropastio nerazumnom i neopravdanom manipulacijom.

Slavko Bovan је рекао...

Nije opravdano da tražiš neobjavljivanje svoje ukrštenice u kojoj (kao što sam znaš) imaš pojam u rangu onoga koji si na nos nabijao Nedjeljku. Dakle, biće objavljena i ta ukrštenica, a ostaće objavljene i ove dvije (dobre) ukrštenice. I ona treća je (po mom sudu) dobra. Ili su sve tri odlične, ako ne razumiješ/razumijete šta znači "dobar" kada napišem. Ja bih dvije ocjenio sa 9 a jednu 8 (a to su dobre ocjene).

Priznajem, sopsteveno takmičenje sam upropastio. Svi učesnici (60-70) i sve sudije (10-15) smatraju da je sve neregularno. Evo pišu peticiju da se javno izbičujem na Trgu a onda bacim lavovima.
Možda ćete mi oprostiti ako kažem NEĆU VIŠE NIKADA.

Zdravko је рекао...

Slavko, šta ti znači, odnosno da li ti treba ovaj zadnji pasus, bez obzira kako ga ko tumačio? U ostali dio korespondencije ne želim da se miješam :-) Pozdrav!

Mandrak је рекао...

Šaolinski samostan, znam o čemu se radi. Ako čovek bolje pogleda, mo\e da vidi da sam mogao da stavim i "manastir". A nisam zato što sam hteo ovako (imam i argument, ali nije trenutak da se o tome govori... a i sad je nebitno).
Samostan svakako ne bi bio razlog da se ukrštenica ne objavi na blogu (mada mi je sad jasnije zašto sam od velikog Србина чика Раце dobio keca). Kao što sam objasnio, voleo bih da se moje ime obriše iz ovog takmičenja zato što učešće u sumnjivim stvarima negativno utiče na moje samopoštovanje, to je jedini razlog.

A šta će tebi, Slavko, tvoji ski-skači raditi i da li će te bičevati ili blagosiljati, to se mene ič ne tiče.

Slavko Bovan је рекао...

Zadnji pasus znači vrlo jasno - Možda će EKK u budućnosti organizovati neko sastavljačko takmičenje (Memorijal ĐK, EDL i sl) - možda...ali minimalna je mogućnost da čovjek s inicijalima SB bude koordinator tog takmičenja.
Svake godine mi bespotrebno skače pritisak iznad normalne. Ma koliko se trudio da sve bude krajnje pošteno, uvijek se nađe kakav nezadovoljnik. (Ove godine je jedan, ostali nemaju primjedbu, nemaju ni javnno ni "tajno" pa je gornji pasus napisan u afektu).

Slavko Bovan је рекао...

Dakle, slažemo se Mladen i ja u jednom - ŠAOLINSKI SAMOSTAN može na blogu.
Ponavljam, slažemo se.

A otkud ti onda pravo da Nedjeljku napišeš da je ta i ta riječ za hrvatsko govorno područje?! Možda se i on slaže s nama da SAMOSTAN može da se objavi na blogu. Možda!

Mandrak је рекао...

Slavko, atomistica je isključivi kroatizam, takvi sufiksi se ne koriste na srpskom govornom području i siguran sam da to znaš, samo podešavaš priču prema svojim inetersima. Isto tako znaš i da je samostan - samostan i u srpskom, i u hrvatskim i u svim sličnim jezicima.

Ne rekoh ovo: lično poznajem nekoliko njih koji se nimalo ne slažu sa tim što si radio. Istina, ne dižu glas, valjda ovo shvataju kao ionako neozbiljan konkurs.

A ta poluobrazovana pastva koja ti tapše... pa, šta znam... to je malenkost u odnosu na izmanipulisanu nepreglednu masu koja je tapšala npr. Hitleru. :) Ali, samo ti osluškuj javno mnenje i radi naopako, bitno da su tapšači zadovoljni. :)

Zdravko је рекао...

Ovaj zadnji dio komentara ti nije trebao! Razmisli malo o tome :-). Djelomično se slažem sa tvojim opservacijama na početku komentara.

Mandrak је рекао...

Ako je Zdravkov komentar upućen meni, evo obećavam, razmisliću. :)

Mene, generalno, ne zanima baš mnogo ko se slaže, ako se ne slaže sa mnom ako ZNAM da sam u pravu. I sad ti Bovanovi ski-skakači mogu uglas da skandiraju da sam ja ludak koji ovde divlja bez razloga, a on može da im diriguje... ali to ne može da uguši istinu.

Jel ide to brisanje?

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Mandrak је рекао...

Kad blogogazda ne obriše anonimni komentar, to znači da podržava stav anonimusa (a može značiti i da je to sam napisao :D).

Hvala obojici (ako vas uopšte ima dvojica), sad znam šta mi je. :)

Kad će brisanje?

Slavko Bovan је рекао...

Kad blogogazda ne obriše anonimni komentar, znači da ga nije vidio. Kad ga uoči, on ga i obriše.

Mandrak је рекао...

Ma, to si mogao, a i nisi morao.
Pitao sam za brisanje koje čekam od juče popodne.

Mandrak је рекао...

Nečeg sam se setio.
Uoči objave rezultata, organizator je obavestio javnost da se otklanjaju dileme oko dveju ocena, da je situacija napeta i da će nijanse odlučivati.
Sad mi je sinulo: avganistanski sistem je možebiti ideja jednog člana žirija koga ja držim za malo ograničenog (ali ima dobru dušu :P) i koji je jedan od dvojice problematičnih ocenjivača.
Hipotetički, moglo se je desiti Sreten i ja imamo isti broj poena, pa da uz pomoć avganistanskog sistema on ski-skakački odskoči za 2 poena (naravno, organizatoru je svejedno ko će pobediti, hteo je nekako da reši problem sa kečevima i poverovao je da mu je ovaj ograničeni doturio čarobni štapić... jer ga organizator možda ne smatra za ograničenog). Kasnije, kad je glupost provaljena, taj član žirija je mogao da preuzme odgovornost za brljotinu i da rearanžira svoje glasove pre objave sirovih skorova. :) To je najlogičniji hipotetički scenario jer je čudno što je taj sudija šesticom ocenio rad koji najviše liči na ono što on generalno najviše ceni (tačnije, sve što je u životu napravio, a to nije ni mnogo, ni vredno pamćenja, bilo je u tom stilu.) :)

Slavko Bovan је рекао...

Mladene, stvarno...ali stvarnooooo.
Šta je tebi? Nemaš pametnija posla?

Dilema je bila to što je Neba preskočio da u listu koju je poslao upiše dvije ocjene (bilo je prazno), pa sam čekao da dopuni ocjene. Nije se odnosilo na ove ukrštenice. Mislim da im je dao 8 i 9.
Aman čovječe, idi piši na svom blogu. Živadin čeka.
Pripremam skandinavke za AstroSkandi. Maloprije je otišla jedna tvoja. Sada radim Šarićevu, a onda Nevenkovu, pa Rosićevu...

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Ako se nećete potpisati ispod komentara, nemojte ih pisati. Bespotrebno mi oduzimate vrijeme.

Mandrak је рекао...

Ja isto ne znam šta je tebi: 500 puta si mi obrisao komentar bez moje saglasnosti, a sad ne mogu da te nateram da brišeš. A uz to, hteo bi da više ne pišem.

To što sam napisao je najlogičniji scenario, ja tako mislim. Nisi lud da kažeš: tako je, ali ne možeš da mi zabranim da mislim.

I hvala na pitanju, sve pametnije poslove sam završio pre 16 h.

Slavko Bovan је рекао...

Da rezimiramo:
1. Jesi li poslao ukrštenicu -jesi!
2. Jesu li objavljeni rezultati - jesu!
3. Nebitno je da li su ispravni, neispravni, naštimani, ovakvi onakvi - rezultati su. Možeš ih kritikovati, a možeš pisati traktate i na drugim blogovima. Uopšte nisam kriv što je pobijedio Perić koga nipodaštavaš godinama. Čovjek je poslao ukrštenicu koja je dobila najviše bodova. Niti sam navijao, niti navijam (NIKAD) ni za koga. Tačka.
4. Da li možeš da pišeš šta hoćeš na ovom blogu - možeš sve dok grubo ne počneš da vrijeđaš, a u nekim momentima si krenuo u tom pravcu!
5. Da li možeš da tražiš da ne objavljujem jer ti se ne uklapa u nešto - ne možeš. (Možeš ako izdejstvuješ sudsku zabranu).
6. Postoji interes javnosti da objavim sve sa EDL i to ću učiniti. Neću ja uređivati svoj blog prema tvom ternutnom hiru, pa kad si raspoložen, može na blog, a kad ti je nešto nepravo - briši! Ne funkcioniše to tako nigdje.
7. Dok sam ovo odgovarao, mogao sam štošta pametnije uraditi. (Kriv sam!)

Mandrak је рекао...

Rezime ti je štur i interesno oblikovan.

Evo, ja u ga dopuniti:

Jel utvrđeno da je princip zbrajanja glasova menja poredak? Utvrđeno. Jel postoji logički (i pravni, ti se i prava navodno najbolje razumeš) osnov za apliciranje novog pravila koje menja volju žirija, bez znanja tog žirija i bez znanja takmičara? Ne postoji. Jel mogu da budu regularni rezulati takmičenja na kome je takvo pravilo primenjeno na opisani način? Ne mogu.

Tu nema mojih hirova. Učestvovao sam na iskompromitovanom takmičenju i ne da se moje ime dovodi u vezu sa takvim slučajevima... kao što već više puta rekoh.