понедељак, 11. септембар 2023.

IZVEŠTAJ O AKTIVNOSTIMA (2)

Jun 2023: Miodrag Ivanišević je objavio knjigu „Već Viđeno“.
Dinko Knežević je pobednik 12. Memorijala „Đuro Knežević“. Učestvovala 52 autora sa 118 anagrama. U prvom kolu Prvenstva Srbije (ukrštenice) prvo mesto s Miroslavom Cvetkovićem podelio Nebojša Dragomirović. Nedjeljko Nedić treći.
Gojko Mandić objavio knjigu poezije „Dani znani“.
Održan treći masters u kvizingu.
Jul 2023: EKK je raspisao tradicionalni sastavljački konkurs „Enigmatski dani ludaje“.
Na Prvenstvu Srbije u kvizingu (u Novom Sadu) Sofija Necin i Ivan Andonov pobednici u kategoriji parova. Učestvovalo je petoro članova EKK.
U drugom kolu Prvenstva Srbije (ESS) u sastavljanju anagrama, najbolji plasman od članova EKK ostvario Boris Nazansky (treće mesto).
Gojko Mandić objavio knjigu „Džepigrami“.
Avgust 2023: U trećem kolu Prvenstva Srbije (ESS) u sastavljanju rebusa pobedio Dragiša Cetić.
Na Susretima enigmata u Širokom Brijegu učestvovalo sedam članova EKK. Dragiša Cetić je drugoplasirani u sastavljanju anagrama, a Jovan i Nedjeljko Nedić su podelili treće mesto u sastavljanju kvadrata.
U kvalifikacijama za Olimpijski kviz u okviru „Nevesinjske olimpijade“ učestvovalo su petorica članova EKK. U finalu su sva četvorica bili članovi EKK (onaj peti je u kvalifikacijama završio na šestom mestu), a pobednik i kvalifikacija i finala je Vanja Tomašev.
U četvrtom kolu Prvenstva Srbije (ESS) u sastavljanju stihovnih zagonetaka Gordana Jovanović Šarić zauzela je drugo mesto. U ukupnom poretku od članova EKK najbolji plasman ostvario je Nebojša Dragomirović koji se plasirao na drugo mesto.
Na 22. Susretima enigmata Srbije u kaću učestvovalo je 17 članova EKK, a ostvaren je očekivan uspeh. Najbolja smo ekipa, a Vanja Tomašev je najuspešniji učesnik (pobeda u rešavanju i sastavljanju anagrama). I ostali članovi su imali dobre rezultate u pojedinačnim takmičenjima.

Enigmatska saradnja. EKK priprema enigmatiku za “Komunu” (svakog četvrtaka strana, “Kikindske novine” su prestale sa izlaženjem), “Subotičke novine” (svakog petka strana), “Zrenjanin” (povremeno jedna ili dve strane, godišnje se objavi 35-40 strana), “Vršačka kula” (svakog petka strana, privremeno obustavljeno izlaženje lista), “Somborske novine” (jedna strana enigmatike), “Naša reč”, Temišvar (povremeno), “Pobjeda”, Podgorica (po dogovoru, privremeno nema enigmatike, ali ponekad objave stare priloge), “Dubrovački dnevnik” (svakog petka skandinavka), “Zadarski tjednik” (svakog petka dve strane) a bilo je i pojedinačnih (neredovnih) poslova.

Finansiranje. Ne naplaćujemo članarinu, a finansiramo se uz pomoć sredstava koja redovno dobijamo na javnim konkursima, a taj novac se troši strogo namenski, kao i od donacija članova. Koliko imamo, toliko potrošimo.

Članstvo: Članska karta koja ima najveći broj je ona sa brojem 108. Nakon svake skupštione vrši se revizija članstva, a kao članovi se evidentiraju svi koji učestvuju u makar jednoj akciji kluba (saradnja, takmičenje, sastanak,..) u toku kalendarske godine.

2 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Moguće je da sam nešto bitno ispustio. Slobodno dopunite.

Миле Јанковић је рекао...

Somborske novine - blokada
Nove Kikidske novine - blokada
Vršačka kula - blokada
Zrenjanin ne znam ko je izdavač, ali verovatno je i to u blokadi
Subotiče novine su Nove subotičke novine, pogodi zašto
Vučurević je gotov, šta si dobio, dobio si, beži od toga.