понедељак, 11. септембар 2023.

IZVEŠTAJ O AKTIVNOSTIMA (1)

Pregled (kratak) aktivnosti EKK i članova kluba između dva septembra.

Septembar 2022: Održano je tradicionalno okupljanje za Dane Ludaje u Kikindi. Na sastavljačkom konkursu pobednici su bili Jadran Goloigra (ukrštenica), Kristian Knežević (anagram) i Branislav Nikić (rebusi).Na 7. Prvenstvu Kikinde u rešavanju sudokua pobedila je Slavka Bakalov, a na 9. Prvenstvu Kikinde u rešavanju enigmatskih zadataka Sofija Necin. Gojko Mandić je izdao enigmatsku knjigu „Kolo reči“.

Oktobar 2022: U Koceljevi su održani 21. Susreti enigmata Srbije. EKK je najuspešniji klub. Učestvovalo je 16 članova našeg kluba. Slavko Bovan je pobednik u sastavljanju anagrama, a Gojko Mandić treći. U rešavanju prvo mesto Nebojša Dragomirović, a Radoja Racanović drugi. U sastavljanju dopisno, Bovan je u ukupnom poretku treći. Gordana Jovanović Šarić pobedila u jednoj disciplini – stihovne zagonetke. U rešavanju rebusa u paru, od šestoro „na pobedničkom postolju“ pet članova EKK. Pobednici su bili Cetić i Mandić. U ekipi enigmata-šahista u meču sa ŠK „Koceljeva“ nastupila tri člana EKK, M. Ivanišević, N. Nedić i V. Tomašev.
Milorad Bibin je objavio knjigu aforizama „Trn u oku balvana“. Gordana Jovanović Šarić objavila je knjigu „Eko svet“.
Počelo je snimanje kviza za ekipe kikindskih osnovnih škola na TV Kikinda. Autori kviza su Bovan i Tomašev. Učestvuju ekipe svih 15 kikindskih škola.
„Čvor“ je objavio knjigu „Upletaljke majstora s mora“ Luke Pavičića i Marka Mihaljevića.
U Kikindi je održan masters u kvizingu.
Na susretu enigmata na Sajmu knjiga učestvovali M. Ivanišević i V. Tomašev.
Novembar 2022: Na SOZAH-u u Omišu učestvovalo je osam  članova EKK. Na dopisnom prvenstvu u pojedinačnoj konkurenciji pobedio je Boris Nazansky ispred Radoje Racanovića. U ekipnom takmičenju EKK (B. Babič, J. Nedić i S. Bovan) je na osmom mestu (od 12 ekipa).
Decembar 2022:Povodom deset godina rada bloga TIO održano je takmičenje u rešavanju debusa Svetlane Jorgaćilević i Dejana Minića. Pobedio je Ilija Đurković. Gojko Mandić objavio knjigu „Kuća“. Vanja Tomašev nastupio u superfinalu „Slagalice“ za 2022. godinu. Sofija Necin je imala odličan nastup u kvizu „Stigni me ako znaš“.
„Čvor“  objavio knjigu Borisa Antonića o slogovnim kvadratima.
Na Memorijalu Ranka Skopala koji je organizovala „Kvizorama“ pobedio je Jovan Nedić ispred Miloša Milićevića. Među finalistima još šest članova EKK.
Januar 2023: Sonja Nedić objavila knjigu „Erasmus iz mog kuta". U Kikindi je održan drugi masters u kvizingu.Završeno je snimanje finalne (petnaeste) emisije šestog ciklusa kviza “5+”. Pobednik je ekipa OŠ “Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca.
Nevenko Nedić objavio enigmatsku knjigu „Bjelinašenje“. Gojko Mandić objavio knjigu „Dvorište“.
Za ESS plaćena članarina za 16 članova EKK.
Februar 2023: Miroslav Grujić autor je udžbenika za geografiju (peti razred). Povodom Dana enigmata Srbije u Pećincima je održana sednica Predsedništva ESS. Kikindu su zastupali Tomašev i Bovan.
Mart 2023: U Novom Sadu održano takmičenje NS Open (kviz). Nastupilo letvoro članova našeg kluba, a najuspešnija Sofija Necin koja je u paru sa Ivanom Andonovim zauzela drugo mesto.
Miloš Milićević objavio knjigu poezije „Tebi koja ćeš doći“. Milorad Bibin objavio knjigu kratke proze „Trag u vremenu 3“.
Raspisan 12. Memorijal „Đuro Knežević“
April 2023: Održan je treći masters u kvizingu. Objavljena knjiga „Četvorka“ autora N. Nedića, I. Ozdanovca i A. Jurića.
Maj 2023: Od Grada Kikinde dobili smo 57.000 dinara namenskih sredstava na Javnom konkursu za udruženja.

Нема коментара: