среда, 13. септембар 2023.

REBUSANJE (5011)

Dragiša Cetić

EDL 2023 - četvrto mesto (4-7)

12 коментара:

IlijaO је рекао...

KOLEGU SLEDIM, MAMU TI GLEDIM! ( kole, gusle, dim, mamut, igle, dim )

Анониман је рекао...

Vrlo dobar ali i zadimljen. Ocjena: 8. Pero

Aljoša Vuković је рекао...

Haha. Odličan. 👏👏

Mandrak је рекао...

Vrlo duhovito rešenje.

U postavci mi se ne dopadaju "kole" (nije do autora). Ne znam čemu to kad postoji svima znan Angelovski (jel može onda i "švepsovi", "fante", "sinalci", "nekst džojevi"?!)

N. Petkovski је рекао...

Pošto je juče za ovaj rebus Slavko najavio reboluciju (naravno njegov lapsus, treba revoluciju), valjda se odnosi na reč GLEDIM. Ne znam koliko je ova reč ispravna, ali meni nije (osim ako se ne odnosi na onu pesničku slobodu, naročito zbog rime). Što se odnosi na KOLE, ista stvar kao KOMUNA iz ranije pomenutog rebusa. Mandrakov Angelovski je sasvim u redu.

Dragiša је рекао...

Naravno, Kole Angelovski je trebao biti tu, ali sam nešto "pametovao" i lomio se, pa "podlegao" pogrešnom izboru. Kao, koristilo se i ovo drugo . Kajem se, promijenićemo to. Nikola, GLEDITI znači potajno gledati, iz prikrajka.
Ali, šta znači SLEDITI?

Slavko Bovan је рекао...

Ipak je do autora :)

N. Petkovski је рекао...

SLEDITI, znači PRATITI (IĆI IZA NEKOGA)

Dejan Minić је рекао...

Postavka je ok, ali mi se rešenje ič ne sviđa. Ovo ne bi kod mene u top 30. Petica.

Slavko Bovan је рекао...

Dejane, zato i treba komentarisati. Sasvim je normalno da se nešto nekome sviđa, a nekome ne.
Meni se, eto, sviđa zbog duhovitosti i rime. Rekao bih da smo ovaj rebus smjestili na odgovarajuće mjesto (4-7).

Dejan Minić је рекао...

Meni bar nije nikakav problem da bilo šta iskreno komentarišem, što se da videti na blogovima godinama unazad (od avgusta 2009. u kontinuitetu svakodnevno), za razliku od gomile ćutologa i licemera. Između ostalog, zbog toga neću biti nikad član ESS-a jer je tamo većina tih tipova.

Nešto može da se tumači kao stvar ukusa, kao što je ovde slučaj. Nešto ne može, jer je vreme postavilo neke standarde, vrednosti, iskustva kojih se treba držati.

Sa drugoplasiranim radom ste se, slobodno mogu da kažem, kolektivno ukakili:) Nije lako biti organizator bilo čega, pa valjda treba i to prihvatati.

Slavko Bovan је рекао...

Moguće je da smo negdje (kod drugog) omanuli. Detaljno ćemo analizirati kada prođe ova furtutma oko Dana ludaje. Sve najave govore da mi moglo biti dobro ove godine. Radujem se, ali veliki je pritisak da uradimo sve kako treba. Danas sam išao do restorana da vidim za jelovnik (Prijavio sam najmanje jedan vegetarijanski ručak). Pehari bi trebalo da budu preuzeti sutra. Sutra uveče u Kikindu stiže (veća) gurpa potencijalnih mladih inostranih sudokista (Tu Vanja ima zadatak da to dovede u red jer on bolje govori engleski, a i gosti su njegove škole)...