субота, 16. јун 2018.

DANAS U BEOGRADU




Danas je u Beogradu, u restoranu Aeroklub“ održana redovna godišnja skupština UE „Vuk Karadžić“. Bilo je prisutno 23 članova i gostiju ovog udruženja koje uspešno radi već 31 godinu. Sednicom je predsedavao Radojica Jovičić koji je podneo izveštaj o radu, te je upoznao  prisutne sa planovima za naredni period. Svi smo dobili „Vukov kovčežić“ broj 31 u kome je 44 strane u boji objavljeno niz zanimljivih priloga (Kovčežić će biti naknadno objavljen i na TIO).
Delegaciju EKK predvodio je predsednik Zlatan Pupezin, a prisustvovalo je još devet članova našeg kluba (Jovan, Vesna i Sonja Nedić, Ilija Ozdanovac, Dinko Knežević, Nikola Petkovski, Dragiša Cetić, novoprimljeni član-prijatelj Milenko Mijatović, te vaš izveštač.). Ostale klubove predstavljali su Sreten Perić (Izazov), Milutin Tepšić (Piramida), Vladimir Šarić (Srem) i Ljubiša Banović (Nova Zagonetka i ESS).
Sve je proteklo u konstruktivnoj atmosferi pa je bilo zadovoljstvo prisustvovati ovom važnom okupljanju enigmata. Zlatan Pupezin je u ime EKK zahvalio na pozivu, te je pozvao kolege da dođu na Dane ludaje (septembar). Najveći deo diskusije odnosio se na loš rad ESS. Pričalo se i o samovoljnoj odluci Željka Dimovića da isključi EKK i „Srem“ iz ESS, a napomenuto je da još nije objavljen zapisnik sa Skupštine ESS (Neko reče da zapisnik još nije ni napisan). Stanko Žugić  je izjavio da više neće da bude član predsedništva ESS, dok je Dragan Lojanica predložio, a to je i usvojeno, da se uputi dopis Dimoviću da odmah reši status EKK i „Srema“. Predsednik i sekretar EKK su ponovili naš stav – Treba da nas vrate u ESS oni koji su nas samovoljno isključili, ali mi nećemo pisati nikakve molbe/žalbe, a onda kada nas prime, članstvo EKK će odlučiti da li hoćemo u ESS ili nećemo.
U diskusijama je bilo predloga da se odmah pokrene inicijativa za izbor potpuno novog rukovodstva ESS.
Na Skupštini su uručene zahvalnice dugogodišnjim članovima. Mirko Stanković nije mogao da dođe, ali on zaslužuje zahvalnicu za 20 godina članstva dok su za 30 godina članstva zahvalnice dobili Sreten Perić i Nikola Petkovski.
Nakon oficijelnog dela, usedili su enigmatski razgovori, vrlo prijatni, prijateljski i relaksirajući. Zahvaljujem domaćinima i svim kolegama.
Detaljniji izveštaj sa (boljim) fotografijama objaviću naknadno kada stignu fotografije od Dragiše Cetića i Jovana Nedića.

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Naravno, bilo je govora i o Susretima enigmata Srbije u Sremskoj Mitrovici (Ići ili ne ići?!) ali i o SOZAH-u u Bjelovaru (Ići!).