среда, 22. фебруар 2017.

PODSEĆANJE

Na Skupštini ESS koja je zakazana za subotu, raspravljaće se, između ostalog, i o nekim odlukama Predsedništva iz 2015. godine. Pošto uz poziv nisu dostavljeni nikakvi materijali, a postoji mogućnost da ni na Skupštini ne bude dodatnih pojašnjenja, evo malo materijala za čitanje i razmišljanje. 
Verovatno su neki zaboravili o čemu se tu opšte radi, pa podsećam da su na tzv. odluku od "dvojnim pobednicima" žalbe uputili (abecednim redom): Bovan Slavko, EK "Bor", EK "Kikinda", Knežević Dinko i Pešić Nikola. Objavljujem prigovor kolege Kneževića.
PRIGOVOR
na odluku Predsedništva ESS donesenu na sednici od 26.04.2015. i objavljenu u Zapisniku, kao tačka 4.2. Da se Sreten Perić i Zoran Radisavljević proglase za najuspešnije učesnika SES u Vranju 2013.g. i u Boru 2014.g., tako što će biti zajednički priznati sa Slavkom Bovanom i Dinkom Kneževićem
Predlog i odluka koja je donesena nisu u saglasnosti sa Statutom ESS jer Predsedništvo nije ovlašćeno da donosi, menja ili dopunjuje odluke Organizacionog odbora koje Susrete organizuje, sprovodi i ocenjuje. Saglasno tome, ne ulazeći u subjektivnost Predlagača, molim vas da na prvoj narednoj sednici poništite odluku koju ste doneli i objavili kroz navedeni Zapisnik.
Na svim Susretima proglašenje rezultata i pobednika obavljeno je na isti, netransparentni način (izuzetak je takmičenje u sastavljanju anagram), uvek je bilo nezadovoljnih i onih koji gunđaju. Bili smo svedoci da je g. Zoran Radisavljević preko svog bloga javno iskazivao nezadovoljstvo što je g. Nikić proglašen za najuspešnijeg na Susretima u Kikindi. Pošto je on danas prijatelj sa g. Nikićem odustao je, u ovom slučaju, od svog zahteva.  To, sigurno, ne znači da je stvar zauvek stavljena ad akta. Ako dođe do njihovog neslaganja treba očekivati da se ovo aktivira, posebno ako je Predsedništvo spremno da ispuni sve zahteve svog, donedavno, neomiljenog i prokuženog člana.
Ja, lično, nisam bio niti sam sada u bilo kakvom sukobu sa g. Radisavljevićem (bar ja za to ne znam) i imao sam najavu g. Radisavljevića da će se on okomiti na g. Živanića posle Susreta u Boru i da će, usput, na tapetu biti i moje proglašenje za najuspešnijeg učesnika. Nisam se tome protivio i napisao sam mu da se ja na to neću obazirati. Međutim, nisam očekivao toliko udvorištvo Predsedništva koje je spremno da, jednako netranasparentno i bez jasnih kriterijuma, ispunjava želje svog člana ne obazirući se, pri tome, na organizatore, takmičare i ostale učesnike Susreta.
Pošto ja nisam sam sebi dodelio titulu nemam nameru ni da priznam navedenu odluku Predsedništva, nemam nameru da vraćam pehar niti da delim titulu sa bilo kime. Takmičio sam se, i u Boru i u drugim mestima, pod jednakim uslovima kao i ostali pa ne mogu da prihvatim da je neko jednakiji od ostalih.
Poništavanjem nerazumnih i (iznuđenih) subjektivnih odluka Predsedništvo će pokazati da mu je stalo da radi po unapred donesenim pravilima, da štiti odluke koje donose organi koje je ovlastio, da su svi članovi ESS ravnopravni, a ne da se bavi ispunjavanjem želja pojedinih članova Predsedništva i da nije osvetnička grupa privatnog Vlasnika ESS. Dakle, poništavanjem odluke Predsedništvo više štiti svoj integritet, Savez, prošle i buduće organizatore, članove žirija i ostale članove nego mene. Ja ne moram da budem član Saveza, a Savez treba (mora) da postoji.
Ne sumnjam da će te iskoristiti priliku da donesete razumnu odluku pa vas molim da zamolite administrator blogova koji su Zapisnik objavili da objave i odluku o poništavanju.
Beograd, 06.05.2015.           Dinko Knežević

26 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ostali prigovori su slični.

R.Jovicic је рекао...

Ovaj prigovor u celini isti, našeg uvaženog člana Dinka Kneževića, objavljen je našem biltenu "Vukov kovčežić" broj 28 iz 2016. godini na strani 21.
Ovim je Udruženje u potpunosti saglasno sa PRIGOVOROM, ali slaba vajda.

Mandrak је рекао...

Aaa, biće opet zabavno. :)

Bi li neko mogao da napiše imena svih članova tzv. Predsedništva?

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Помно пратим, шта се све у последње време пише поводом предстојеће Скупштине ЕСС, и без икакве зле намере, да браним или критикујем, једну или другу страну, саветујем:
Мани те се људи прошлости, оканите се исправљања криве Дрине. Било је свачега, али то је прошлост. Прошло је. Дајте да видимо шта ће мо и како убудуће...
Уместо да губимо време тиме шта је све учињено или није учињено, искористимо то време да се договоримо око нечега што ће свима бити добро, од користи. Од користи пре свега српској енигматици...
Ако уопште можемо да се договоримо (а мислим да можемo...)

Slavko Bovan је рекао...

Živadine, potpuno sam saglasan. Ako pažljivo pročitaš naše prigovore, vidjećeš da mi upravo kažemo ono što i ti: "Маните се људи прошлост".

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Дај Боже да је тако: "Маните се људи прошлости", Хајде, да видимо како ћемо убудуће а не да сатима расправљамо о некадашњим коментарима који су и НА и НЕ на месту, Зависно, ко како, са које стране посматра. Дај да се договоримо о добробиту за српску енигматику.
Ако будемо, а надам се да нећемо сатима расправљати шта је било, тада можда важно, сада за мене неважно, онда и не треба да се састајемо и минирамо рад једне институције- каква таква- за нас енигмате највећа.
Немојте ме погрешно разумети.
Нисам ни на чијој страни. Покушавам да ствар доведем колико толико у нормалан ток. Или ће мој труд бити узалудан?

Slavko Bovan је рекао...

Još na prvoj godini fakulteta, profesor Boras koji je predavao Rimsko pravo, nas mlade, željne znanja pouči i citira rečenicu Valtazar Bogišić iz Opšteg imovinskom zakoniku za Crnu Goru iz 1888 godine - "Što se grbo rodi ni vrijeme ne ispravi".
To je fenomenalno rečeno ono što bi savremenim jezikom rečeno: Kad je nevaljano od početka ne može vremenom postati ispravno.
Predsjedništvo je očigledno donijelo neke nevaljane odluke (i formalno i suštinski). Da je bilo imalo dobre volje, čim je stiglo 5 žalbi (i to ne od bilo koga) trebalo je jednostavno da predsedništvo kaže: "U redu, malo smo se preigrali" i poništi odluku. To ne bi riješilo sve probleme u ESS, ali bi otkonilo MNOGO problema. Nije bilo dobre volje, i sada je na Skuštini da glasa o našim žalbama. Što se mene tiče, nije potrebna nikakva rasprava. Samo glasanje.

rjovicic је рекао...

Živadine!
Trud ti je uzaludan. Nisi upoznat sa mnogim dešavanjima.

Slavko Bovan је рекао...

Nije nevažna činjenica i to što Dinko Knežević, svojom voljom, više nije član ESS (jeste član "Vuka" i EKK). Nisam siguran, ali mislim da je ova "grba odluka" Predsedništva uticala na to da kolega Dinko napusti ESS. Samo to je dovoljno da svi stavimo prst na čelo. Zašto smo otjerali kolegu kojim bi se svaka organizacija ponosila?Ako se dobro sjećam, bilo je više inicijativa (unazad 7-8 godina stalno) da se Dinko Knežević predloži za predsednika ESS. Lično mislim da bi takav čovjek na čelu Saveza bio idealno rješenje(Idealno da ne može idealnije).

N. Petkovski је рекао...

Ne javljam se u vezi onoga što se dešavalo i rešavalo na prošlim takmičenjima i skupštinama i ne smatram se kompetentnim da o tome raspravljam, nego da proverim svoje znanje srpskog jezika, jer sam primetio nekoliko, po mom mišljenju, gramatičkih grešaka u komentarima. Pre svega u Dinkovoj žalbi sam pročitao "će te" (nespojeno), a u komentarima Živadina "mani te" i "će mo" (takođe nespojeno). Mišljenja sam (a i tako sam dosad znao) da treba u svim navedenim primerima spojiti razdvojene reči - ćete i ćemo (sećam se iz gimnazije: ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će) i manite. Ovo naročito što i obojica jednom pišu tako, a u istzom tekstu u ovako. Više verujem da su u pitanju greške u pisanju i da je ispravno onako kako ja mislim (i dosad znao), ali ipak da si proverim svoje znanje srpskog jezika, možda negde i ja grešim, pa me ili ispravite ili potvrdite moje navode.

Možda je sve ovo nekome sitnica, ali meni je bitno kako ne bih nekad pogrešio tamo gde ne treba.

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Али ипак да СИ проверим, није
коректно драги пријатељу Никола

N. Petkovski је рекао...

Ajde malo da SI popričam sa tobom, pa malo da SI poigramo, pa malo da SI prezalogajimo nešto, pa malo da SI odspavamo i da SI se odmorimo. I, naravno da SI opet ostanemo prijatelji, a?

Ništa ne kontriram, nego kažem: ajde opet da SI proverim svoje znanje srpskog jezika. Ako ovako nije dobro, onda sam naučio nešto i obogatio svoje znanje srpskog jezika.

Milan Žarkovački је рекао...

Da malo i ja dopunim: Nikola, ne treba reći „u vezi onoga (ili nečega)“ nego „u vezi sa onim (ili nečim)“. U tome veoma često greše i oni kojima je srpski maternji jezik.

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Ајде, бре Никола, не Си љутим. И тачно је то да се много греши у нас Срба. Али, има и доста мешавине па и дијалеката. Ма важно за мене је да се зезамо и да се пре свега разумијемо, што би рекао Славко... Поздрав за све вас који ово пратите...

N. Petkovski је рекао...

Prijatelji! Sve je u redu, niti kritikujem, niti zameram, niti se ljutim, niti nekoga želim da naljutim. Samo konverziramo na jeziku koji mi nije maternji, ali sam ga osam godina učio u školi i danas sa svima vama komuniciram na tom jeziku. Iako smatram da ga vrlo dobro vladam, ipak ponekad mi se dogodi da pogrešim (ili mislim da neko drugi greši), pa na taj način nadopunjujem svoje znanje i vladanje srpskog jezika. Neke reči ili sklop reči između makedonskog i srpskog jezika iako su naizgled isti, ipak se razlikuju. Recimo, na makedonskom jeziku se kaže "dali" (spojeno), na srpskom je "da li" (odvojeno). Ovo sam naučio upravo komunikacijom na ovim blogovima kad mi je skrenuta pažnja na to.

Potpuno je u pravu Milan Žarkovački za ono moje "u vezi onoga" (jer ovo se odnosi na osobu), nisam pazio i sasvim je tačno da sam trebao reći "u vezi sa onim" (jer ovo se odnosi na stvar) i hvala Milanu za pouku.

Meni je ponekad teško da pogodim padež neke reči, pa se ja snalazim tako što okrenem rečenicu tako da mi problematična reč dođe u nominativu.

I potpuno se slažem da za mnoge stvari greše i sami Srbu u srpskom jeziku, kao što i mnogi Makedonci greše u svom makedonskom jeziku. Ali ja svakodnevno objavljujem enigmatske priloge u nekoliko makedonskih novina i časopisa i ja MORAM paziti na čistoću i pravopisu makedonskog literaturnog jezika. Zato je ono zbog čega sam se javio na blogu možda nekome sitničarenje, ali je za mene ipak bitno (sitno ali bitno). I zato se nadam da mi niko neće zemeriti za ovo što pišem. Čovek uči dok je živ, jezik naročito.

Ja svaki dan po ceo dan komuniciram na makedonskom jeziku, tek kad se uključim na ove blogove menjam jezik komuniciranja i prilagođavam mu se i mislim dosta uspešno, ali sam uvek spreman da se koriguje ono što je stvarno pogrešno, bilo kod mene, bilo kod nekog drugog. I smatram da sve ovo samo jača naše prijateljstvo i međusobno uvažavanje i simpatije.

Slavko Bovan је рекао...

Od Aleksandra Jankovića, predsednika ESS stigao je dopis pod nazivom "Istorijat donošenja odluka i žalbi". Materijal je poduži pa se ne može objaviti kao jedinstven post ili komentar te ću ga u narednih nekoliko komentara objaviti u cjelini. Biće označeni sa "Aco Janković je rekao"

Aco Janković је рекао...

Друга седница Председништва ЕСС 26.4.2015. године:
(1. одлука) После Отвореног писма ЕК Кикинда(у коме је тражено да ЕКК има исти третман као и други клубови и секције), донета је одлука да ЕК Кикинда буде примљен у ЕСС, са напоменомда Милорад Живанић, ранији председник ЕСС, а сада члан ЕКК, не може бити члан ЕСС.
(2. одлука)После писма Зорана Радисављевића од 3. марта т.г. са пет предлога расрављано о писму.
Зоран Радисаваљевић: образложио зашто сматра да су та два проглашења била неправедна. Основни разлог је недоследност у оцењивању појединачних и екипних медаља, при чему је узимана верзија вредновања која је била на његову и штету Сретена Перића. У захтеву није тражио уручење нових медаља и пехара и одузимање већ додељених, већ проглашење од стране Председништва. Навео је да се и у спорту дешава, да се постфестум одузимају медаље, мења редослед и сл. За анализу не треба имати све резултате, већ само објављене пласмане по дисциплинама.
-После дискусије, са 6:3 присутних (Љ. Бановић је био изашао)донета је Одлука да се Сретен Перић и Зоран Радисављевић, заједно са Славком Бованом и Динком Кнежевићем прогласе за најуспешније учеснике СЕС у Врању 2013.г. односно у Бору 2014.г.и да се компромисно Саопштење о томе објави на сајту ЕСС.

Aco Janković је рекао...

Саопштење: ЗБОГ НЕПОСТОЈАЊА УНАПРЕД ОБЈАВЉЕНИХ КРИТЕРИЈУМА ЗА ПРОГЛАШЕЊЕ ''НАЈУСПЕШНИЈЕГ УЧЕСНИКА СУСРЕТА ЕНИГМАТА СРБИЈЕ'', ПРЕДСЕДНИШТВО ЕСС ДАНА 26. АПРИЛА 2015.Г. ОБЈАВЉУЈЕ ДА СУ УЧЕСНИЦИ И ТАКМИЧАРИ НА ДОСАДАШЊИМ СЕС НЕНАМЕРНО ДОВЕДЕНИ У ЗАБЛУДУ О ПЛАСМАНУ КОЈИ ЋЕ ЗАУЗЕТИ НА КРАЈУ СУСРЕТА. ОД СТРАНЕ УЧЕСНИКА РАЗЛИЧИТО СУ ВРЕДНОВАНЕ ПОЈЕДИНЕ ДИСЦИЛИНЕ, САБИРАЊЕ И КОНАЧАН ПЛАСМАН. УВАЖАВАЈУЋИ ПОМЕНУТЕ ЧИЊЕНИЦЕ, ПРЕДСЕДНИШТВО ЕСС ПРОГЛАШАВА: СРЕТЕНА ПЕРИЋА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕГ ТАКМИЧАРА 13. СЕС 2013. ГОДИНЕ У ВРАЊУ, РАВНОПРАВНО СА РАНИЈЕ ПРОГЛАШЕНИМ СЛАВКОМ БОВАНОМ И ЗОРАНА РАДИСАВЉЕВИЋА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕГ ТАКМИЧАРА 14. СЕС 2014. ГОДИНЕ У БОРУ, РАВНОПРАВНО СА РАНИЈЕ ПРОГЛАШЕНИМ ДИНКОМ КНЕЖЕВИЋЕМ. РАНИЈЕ ПРОГЛАШЕНИ ТАКМИЧАРИ ЗАДРЖАВАЈУ ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА. ПРЕДСЕДНИШТВО ЕСС КОНСТАТУЈЕ ДА СУ ОРГАНИЗАТОРИ ДОСАДАШЊИХ СЕС, КАКО ПРЕДСЕДНИШТВО ЕСС, ТАКО И ДОМАЋИНИ ПО ГРАДОВИМА, УЛАГАЛИ ОГРОМАН ТРУД ДА СЕ ЉУБИТЕЉИ ЕНИГМАТИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ОКРУЖЕЊА ПРИЈАТНО ОСЕЋАЈУ И ОПУШТЕНО ДРУЖЕ И ТАКМИЧЕ .

Aco Janković је рекао...

Трећа седница Председништва ЕСС 22.8.2015. године:
на одлуке председништва донете 26. априла стигло више притужби са захтевом да председништво поништи своје одлуке:
- 5.5. је ЕК Кикинда уложио приговор на проглашење ''двојних победника'',
- 5.5. је ЕК Кикинда уложио приговор на одлуку Председништва ЕСС да Милорад Живанић не може бити члан ЕСС,
- 5.5. је Славко Бован уложио лични приговор на одлуку о проглашењу ''двојних победника'',
- 6.5. је Динко Кнежевић уложио лични приговор на одлуку о проглашењу ''двојних победника'',
- Никола Пешић је упутио приговор на одлуку о проглашењу ''двојних победника'',
- Крста Иванов је приговор на одлуку о проглашењу ''двојних победника'' упутио и суду части.
-ЕД ''Ђорђе Натошевић'' је у јуну упутило Саопштење за јавност у коме протествује због жалби и поступака појединаца и клубова усмерених ка поништавању одлуке о двојним победницима и због такмичења у састављању ''Насловних анаграма'' на блогу ТиО.

Aco Janković је рекао...

У дискусији су учествовали: Јован Вуковић:још једном треба видети како се гласало на предходној седници председништва; требало је поштовати одлуке жирија из Бора и Врања, и није требало мењати ствар.
Зоран Радисављевић: у Бору је била очигледна неправда и председништво не треба да мења своју одлуку. Уколико му се ''поново украде нешто што му је већ једном украдено, спреман је и да убије некога!'' Милорад Живанић не може да буде члан ЕСС и треба јавно саопштити да не може да учествује у активностима ЕСС, па ни на сусретима у Ваљеву.
Славко Бован изречено схвата као претњу упућену њему, и замерио је Александру Јанковићу што није реаговао на овакве речи Зорана Радисављевића.
Миле Јанковић не одобрава клупске жалбе. Која је сврха жалбе клуба, ако има своје представнике у председништву? ЕК Пирамида се као клуб неће жалити на одлуке органа савеза. Одобрава појединачна незадовољства и жалбе. Милорад Живанић се о свом статусу у савезу сам изјаснио, поступцима и тиме што не поштује одлуке савеза.
Славко Бован: председништво треба још једном да размотри раније донете одлуке везано за притужбе, и да нађе решење. Може да донесе одлуку којом раније одлуке поништава, и у том случају се не иде на скупштину с овим проблемом. Ако председништво, у првом степену, остане при својим одлукама, онда се иде на скупштину. Сматра да не могу ретроактивно да се коригују резултати на такмичењима.
Миодраг Тошић: проблем је настао зато што није постојао Правилник о такмичењима, пре такмичења нису даване ни најнужније пропозиције. То омогућава и једнима и другима да сматрају да су у праву.
Александар Јанковић: спремио упитник за свих 110 чланова ЕСС, са питањем: одобравам - не одобравам одлуке председништва. Али, и кад би се сви чланови изјаснили писаним путем, резултат не би имао ефекта јер ''референдум'' није предвиђен статутом, па би и у једном и другом случају уследио нови талас жалби. Једини орган који може донети коначну одлуку гласањем ''одбравам-не одобравам одлуке председништва'' је скупштина.

Aco Janković је рекао...

Крста Иванов: пропозиција није било, али се знало да је најбољи учесник са најбољим резултатима. У гласању интернетом пре седнице, било је нерешено 7:7, а на самој седници којој није присуствовао, његов глас ''против'' није уважен? Осим тога, жалба је поднета после пола године, а не на самом такмичењу. Сматра да се одлука мора преиспитати, и тражи и мишљење Суда части и Скупштине ЕСС. Такође сматра да је случај Живанић решен, али да треба упозорити и Зорана Радисављевића због понашања на седницама и у комуникацији на блоговима.
Зоран Радисављевић:моји вербални испади савезу наносе мању штету, него сарадња појединих чланова савеза у АЛО!
Мирослав Лазаревић: некултурна расправа и међусобно непоштовање није на добробит ЕСС. Треба да будемо заједно у председништву, а не да гледамо личне интересе и сујете. Недостатак аргументације, пљување и увреде не приличе интелектуалцима. Одлуку која је на снази, треба поштовати. Питање статуса Милорада Живанића у ЕСС је решено и не треба да присуствује сусретима у Ваљеву. Предлаже да се о томе донесе посебна одлука и да се то јавно саопшти. Кад је одлучивано о његовом чланству у ЕСС, први пут се пред председништвом на дневном реду нашло такво питање и председништво је донело одлуку како би заштитило савез. Његово понашање, прво у ЕК Нова загонетка, а после и у ЕСС, изазвало је поделе које још нису превазиђене. У питању је директна финансијска штета коју због његовог некоректног поступка савез трпи. Предложио је да се ради прекраћивања расправе, још једном гласа о проглашењу ''двојних победника'' и о одлуци Председништва ЕСС да Милорад Живанић не може бити члан ЕСС.

Aco Janković је рекао...

Славко Бован: опет образложио притужбе, своје и клуба. Сматра да одлуке треба још једном расправити. Против је избацивања Милорада Живанића из ЕСС, јер никог не треба избацивати из савеза. Довољно је да појединци не буду бирани у органе савеза. Својевремено је и Зоран Радисављевић био избациван и нерадо дочекиван на сусретима.

Александар Јанковић је ставио на гласање формулацију:
- Милорад Живанић се проглашава непожељном особом на 15. СЕС у Ваљеву. Одлука је усвојена са 10 гласова ''за'', 2 гласа ''против'' и 1 уздржан. (Драган Лојаница је изашао раније.)
Александар Јанковић је ставио на гласање:
- Усвајају се приговори клубова и појединаца на одлуку Председништва ЕСС о проглашењу ''двојних победника'' и на одлуку да Милорад Живанић не може бити члан ЕСС, па се исте се поништавају. ''За'' су гласала 3 члана председништва, против је било 7, а 3 уздржана. (Драган Лојаница је изашао раније.)Александар Јанковић је констатовао да приговори нису усвојени и да се прослеђују скупштини ЕСС, као другостепеном органу.

Aco Janković је рекао...

После овога савез се нашао у чудној ситуацији, због накарадног статута у коме је важио делегатски систем, са разрезом према броју чланова клуба:
- по члану 20. тадашњег Статута и према бројном стању клубова и структури ЕСС, скупштина је бројала 13чланова, а председништво које је њен извршни орган је имао 15 чланова. ''Већа глава од тела'', па се морало приступити изменама статута.

Aco Janković је рекао...

Скупштина ЕСС 12.3.2016. године:

Миле Јанковић: предложио да се дневни ред допуни тачком: Оцена одлуке председништва о проглашењу двојних победника и Оцена одлуке председништва да Милорад Живанић не може бити члан ЕСС. То је образложио потребом да се та питања коначно скину са дневног реда.
Са предлогом се сложио Зоран Радосављевић, који је изнео да ће скупштина, иако има само 13 чланова, одлучивати о променама статута, па може и о овим питањима.
Александар Јанковић: та питања није предложио у дневном реду јер су камен спотицања у савезу. Стицајем околности, а пре свега због мањкавости статута, скупштина има 13 чланова, није репрезентативна и малобројнија је од председништва, које је њен извршни орган и има 15 чланова. Зато би одлука скупштине, било како да гласи, изазвала даља спорења. Овако важно питање треба оставити скупштини која ће после измена статута одсликавати састав савеза. Ставио је на гласање предлог да се допуни дневни ред.
За допуну дневног реда била су 2 члана скупштине (М. Јанковић и З. Радисављевић), а против допуне дневног реда, а за предложени било је 6 чланова скупштине (Р. Матић, В. Додевски, В. Шарић, А. Јанковић, Н. Пешић. Љ. Бановић), уздржана су била 3 члана скупштине (С. Перић, С. Бован и З. Пупезин); па се о одлукама предсдништва није распрвљало.

Aco Janković је рекао...

Усвојене су измене статута:
За задржавање делегатског принципа била су 3 члана (Р. Матић, З. Радисављевић, В. Додевски); уздржани су била 2 члана (М. Јанковић, С. Перић), за то да сви чланови савеза уједно буду и чланови скупштине гласало је 6 чланова (В. Шарић, З. Пупезин, С. Бован, А. Јанковић, Љ. Бановић, Н. Пешић).
Александар Јанковић: констатовао да је већина присутних чланова скупштине за то да се статут ЕСС измени тако да сви чланови ЕСС буду уједно и чланови скупштине. Минимум присутних за рад редовне скупштине да буде 25 чланова ЕСС, а за Изборну и Ванредну скупштину минимум присутних за рад да буде 30 чланова.
_______________________________________________________________________________
Тренутно стање:
Скупштина треба да се изјасни, да ли одобрава или не одобрава одлуке председништва од 26.4.2015.г.

Slavko Bovan је рекао...

Samo kratko zapažanje na završnu rečenicu. Skupština ne treba da se izjašnjava da li odobrava ili ne odobrava odluke predsednišrva od 26.4.2015. već o žalbama/prigovorima.

Što se mene tiče može i bez ikakve rasprave samo da se glasa, a pitaje za glasanje bi bilo: Da li se uzvajaju žalbe EK "Bor", EK "Kikinda", Dinka Kneževića, Nikole Pešića i Slavka Bovana, uložene na odluku Predsedništa o tzv "dvojnim pobednicima".