субота, 25. фебруар 2017.

SKUPŠTINA ESS

Glavni sto (foto: Voja Dodevski)
Danas je u Beogradu održana Skupština ESS na kojoj je učestvovalo 40-tak enigmata (rekord!). Na moje iznenađenje Skupština je počela raspravom o mom isključenju iz ESS, kao i isključenju EKK iz Saveza. Predlog je došao od Mileta Jankovića koji je predlog detaljno obrazložio. Iz njegovog izlaganja zaklučujem da ja ozbiiljno narušavam harmonične odnose u ESS, te da ne bi bilo nikakve štete da se meni da crveni karton. (Ja ne delim njegovo mišljenje, i mislim upravo suprotno, ali moje se ne računa). Shvatam da sam, od pojedinaca, označen kao neprijatelj Saveza, ali mi nije najasnije zašto treba isključiti i EKK. Valjda i EKK narušava harmonične odnose u Savezu, šta li?. Za predlog je glasalo šest enigmata (Mile Janković, Željko Dimović, Ivan Rudić, Zoran Radisavljević, Miloš Karna i Ljubiša Banović). Za petoricu se uopšte ne čudim, ali me čudi glas šestog. Nekoliko kolega bilo je uzdržano. I ja sam bio uzdržan, ali sam se dvoumio da i sam glasam za samoisklučeje. Malo je falilo da to i učinim. Pošto je većeina odbila predlog o mom isključenju, o izbacivanju EKK se nije ni glasalo. Dakle, do sledeće prilike i ja i EKK smo u ESS, ali na osnovu pozdravnog govora novog predsednika (vidi malo niže) može se zaključiti da će njegova stalna težnja biti da nam vidi leđa.
Druga važna odluka koja je usvojena jeste potvrda odluke predsedništva o tzv. "dvojnim pobednicima". Skupština je odlučila većinom da je odluka predsedništva valjana a da ne valjaju naše žalbe (Bor, Kikinda, Bovan, Knežević i Pešić). Dakle, ubuduće računajte da su u Vranju najbolji bili Bovan i Perić, a u Boru Knežević i Radisavljević. Javno izjavljujem da ja ovo za neme gotova stvar, i tako je kako je skupština odlučila. (Taman sam mislio okačiti kopačke o klin. Sada moram opet da se takmičim)
Treće i najvažnije - Novi predsenik ESS je Željko Dimović, a potpredsednik je Ljubiša Banović.
(Detaljnije o današnjoj Skupštini ESS malo kasnije, kada sa Najboljom od svih žena srknem kafu)

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Iz BG sam stigao prije 10 minuta pa će mi trebati malo vremena da predahnem, ali što prije stignem slijedi izvještaj. Bilo je prilično zanimljivo. Zanimlivo društvo sam imao u povratku za Kikindu, pa su dogovorene neke televizijske promocije enigmatike na velikoj televiziji.

Zlatan jutros nije krenuo za BG. Po dogovoru zvao sam ga u 6.00 da ga probudim, ali ga nisam probudio jer kaže da nije spavao cijelu noć i da stalno povraća. Maloprije sam ga zvao da vidim kako je ali otišao je u Nakovo (dakle, bolje je). Sutra ću podnijeti izvještaj predsedniku EKK, a planiramo sastanak uživo u ponedeljak.

Odoh da srčem kafu.

Mandrak је рекао...

O, aferim, čestitke. Sjajan izbor. Što rekao Bora Čorba: menjaćemo jedne iste, sve probrane komuniste (komunalce, marginalce, sindikalce itd.) :)

Slavko Bovan је рекао...

Počeo sam sa pisanjem, ali će to potrajati.