субота, 8. децембар 2018.

SA FEJSBUKA





Pre izvesnog vremena, u jednoj kvizaškoj grupi na na FB izvesni Zdravko Djergović, počeo je da objavljuje pitanja tako što koristi objave sa TIO. U početku se nisam ni osvrtao na to, ali kako je to postala masovna pojava (baš-baš masovna) uz jednu asocijaciju se oglasih tako što sam upisao rješenje (samo da kažem: vidim objavu!). Čovek me upita: "Da li je to tvoj zadatak?". Pošto napamet nisam znao (vidim samo da je objavljeno na TIO) a mrzilo me da listam po arhivi napisah: "Ne znam, toliko toga uradim da ne mogu sve da popamtim". Kako se masovna masovna pojava postala još masovnija, usledila je gornja konverzacija.
Završilo je ovako, kako je završilo. Čovek je u pravu - Zaista (najčešće),  na TIO ne potpisujem autore slika koje se koriste kao ilustracije anagrama i drugih zagonetaka. Kriv sam!

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Anagram ORLOVI RANO LETE sastavila je Verica Rajović.

Mandrak је рекао...

Mogao si da teraš dalje, nije ovaj đilkoš baš sasvim u pravu.:)
Po toj logici, treba potpisati i autora programa koji je korišćen za grafičku obradu, tvorca aparata kojim je izvršeno fotografisanje, proizvođača boja kojima je slika naslikana, može i proizvođač četkice, palete, platna itd. A da... obavezno potpisati i pronalazača korišćenog pisma (recimo, ako je latinica, potpisati Rimljane i hronološki navesti sva imena koja su učestvovala u stvaranju regionalne varijante).
Kad na internetu nađete autorsko delo sa integralnim potpisom(kao što je slučaj sa autorskim enigmatskim prilozima), pa otfikarite taj potpis ili ga ignorišete, reč je virtuelnoj krađi.

Slavko Bovan је рекао...

Čovjek makar ima ukusa pri odabiru odakle će i šta će ćapiti :)