четвртак, 30. мај 2019.

ТAKMIČENJE NA BLOGU BRANISLAVA NIKIĆA

TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
POVODOM 10. ROĐENDANA BLOGA
Autori: Branislav Nikić i Luka Pavičić
Propozicije
         - Takmičenje počinje u subotu 1.6.2019 u 18,00. Tada ću na blogu objaviti linkove za skidanje 2 fajla sa rebusima, a sve rebuse zajedno, objaviću i na blogu.
        - U prvoj fazi koja traje do 22,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 22,00 i završava se u 23,00 objaviću kao pomoć broj slova u postavkama, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno.
        - Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajl sa slikama koji vam šaljem zbog lakšeg rešavanja. Rešenja šaljite isključivo na mejl: nikic.branislav@gmail.com  Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381 64 8306174. Rešenja koja stignu posle predviđenog vremena neće se priznavati.
        - Za rešavanje je pripremljeno ukupno 20 rebusa. Deset sam pripremio ja, deset je pripremio Luka. Rebuse sam odvojio u dva fajla, tako da svako može da bira čije će rebuse prvo da rešava.
        - Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje broj bodova iz prve faze, zatim brzina predaje rešenja u prvoj fazi, a ako su dva ili više takmičara imali isti broj bodova i u isto vreme poslali rešenja za prvu fazu, tada odlučuje brzina u drugoj fazi. Ako se, kojim čudom, desi da su i tada izjednačeni, podeliće osvojeno mesto na tabeli.
       - Za takmičare sam pripremio nagrade u vrednim knjigama (enigmatskim i neenigmatskim), a prvoplasirani će dobiti i zlatnu plaketu. Takođe, svi učesnici će dobiti po olovku i blokčić sa logom bloga ‘’Rebusi’’.

VIDI: OVDE

2 коментара:

Бранислав Никић је рекао...

Slavko, hvala još jednom za objavu takmičenja, a od posetilaca najpopularnijeg bloga očekujem veliki odziv. Vaša masovnost biće najveća nagrada za mene i Luku koji smo se potrudili da vam osmislimo zanimljivo takmičenje.
Srećno učešće svima!

Slavko Bovan је рекао...

Toplo preporučujem svima da se okušaju.
Iako imam te subote mnogo neodložnih obaveza, potrudiću se da pošaljem makar jedan tačno odgonetnut rebus.
Valja pokušati oboriti rekord internetskih rješavačkih takmičenja.