недеља, 27. септембар 2020.

EDL 2020 UKRŠTENICA (6)


 Nevenko Soldo

EDL 2020 - 6. mesto (39. bodova)

9 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Radoja Racanović je napisao: Ovdje sam nagradio bjelinu 7x7, ne potpuno monotonu i proširenu u donjem dijelu. U principu, ne oduševljavam se previše ovakvim radovima i ovakvim bjelinama, ali cijenim trud koji je autor uložio da bi se ovo sastavilo. Takođe mi se čini kontraproduktivnim uguravanje ovakvih i bjelina uopšte u ovako male likove. Za ovaj rad valja još reći da ima najveću prosječnu dužinu riječi (5,48) i veliki broj slovnih skupina (40), ali koji je, nažalost, proizašao iz strukture “sporednih”, a ne ključnih pojmova.

Slavko Bovan је рекао...

Radoja je ovoj ukrštenici dao 6 bodova.

Slavko Bovan је рекао...

Nebojša Dragomirović u prvoj fazi žiriranja: Broj 8=8 minus samo zbog teškoće sastavljanja ovakvih bjelina i ostataka rada, ali riječi orosanil, atanilio, vida račić nisu za ukrštenicu

Mandrak је рекао...

A ja sam napisao: Iz principa radove sa pojmovima tipa OROSANIL, VIDA RAČIĆ, ATANILIO sa navedenim izvorom internet ocenjujem jedinicom. Istu ocenu iz drugog principa dajem sastavima sa gusenicama od 6 i više crnih
polja. Inače, sve podređeno belini sa 2 tematska pojma, realizacija neuspešna.

Nemam ništa posebno da dodam, osim da predložim učesnicima da se ubuduće posavetuju sa lekarom ili farmaceutom pre nego što pokušaju ovakvu operaciju, ako tome nisu vični. Naročito bih savetovao da besmislene nizove slova ne pravdaju čarobnom rečju internet (slobodno koristite internet, ali u svoju korist, ne na štetu). I pod 3. takmičarski rad slobodne prosto ne sme da sadrži lanac od 6 crnih polja.

Mandrak је рекао...

*slobodne forme

Ne rekoh da mislim da je ukrštenica sakupila preveliki broj poena. Nije realno davati šakom i kapom poene za goli trud, iako je taj trud očigledno bio uzaludan. Operacija uspešna, pacijent mrtav.

Milan Žarkovački је рекао...

Правопис каже: "Мишлен (франц. Micheline), не Мишлин, Мишелин, т. 270а".

Hajro је рекао...

Kad autori (poučeni iskustvom prethodnih žiriranja) uvrste ovakve bisere sa interneta, prvi filter propusti rad kao ispravan, žiri nagradi trud jer je teško (naravno da je teško, ali je li toliko teško biti dosljedan osnovnim pravilima ili su ovdje neka druga pravila koja je meni teško prihvatiti, elem svima nešto teško, a trebao bi biti hobi, uživanje....), onda je možda najbolje da se suzdržim od komentiranja, bojim se da ne budem pregrub..., ako već nisam.

Odoh pustiti zadatke za rješavačko natjecanje koje počinje za par minuta na

https://enigmatika123.blogspot.com/

Možda je teško riješiti osmice, ali makar su normalne riječi unutra.

Slavko Bovan је рекао...

Samo da zapazim zanimljivu činjenicu - Od deset najčitanijih objava DEVET se odnosi na EDL.

Možda i nije tako uzalutan ovaj naš "posao" - organizovanje takmičenja u sastavljanju ukrštenica, rebusa i anagrama.

Hajro је рекао...

Eto nije sve negativno, znači nećeš u Mauretaniju :) Ne treba očekivati puno više od zadovoljstva u samom radu... Malo nas je i iz tog malog broja se regrutiraju i autori, urednici, blogeri, komentatori, organizatori... Čini se da su motiv i potreba za ovakvim radom i sadržajima prilično jaki. Rješavača je puno više ali eto nekako smo odvojeni od njih ili oni i ne žele biti ništa drugo nego konzumenti. Možda smo i mi propustili da učinimo više od ponuđenih sadržaja u izdanjima i poneke nagradne igre.