среда, 3. март 2021.

NAJAVA

Splitski  BOŽIVRAN, u suradnji s Hrvatskom Mensom podružnica Dalmacija, već 10 sezona održava mjesečno klupsko enigmatsko-logičko natjecanje pod nazivom ELQ Liga. Od prošle godine setovi zadataka su ustupljeni zagrebačkim mensašima, koji uživo održavaju Zagi ELQ Ligu. Održane su i dvije ELQ Lige On Line (2018 i 2019), koja je prošle godine zbog pandemije i neredovitih natjecanja u Splitu, bila prekinuta. Na zahtjev nekolicine zainteresiranih, ove godine odlučismo nastaviti ovo natjecanje.

Natjecanje se provodi kroz 8-10 mjesečnih setova zadatka, a za godišnju redosljednicu se obračunava 2/3 mjesečnih rezultata. Set zadataka se sastoji od cca 40 % enigmatike i 40 % logike, te 20 % sudoku. Vrijeme rješavanja seta je od 1-2 sata, ovisno o jakosti natjecatelja, koji je izražen kroz koeficijent jakosti (omjer ostvarenih bodova i prosjeka rješenosti dotičnog seta.
   
Ako ste voljni uključiti se u natjecanje, javite se na e-mail: luka130859@gmail.com, i bit će Vam poslani Upute i Zadaci 1. kola za 2021. godinu. Na navedeni e-mail se šalju i skenirani riješeni zadaci, a rezultati se unose u redosljednicu. Rok za slanje rješenja 1. kola je do nedjelje 14. ožujka 2021. godine.

Luka Pavičić, predsjednik Boživrana 

1 коментар:

Luka је рекао...

Zahvaljujem na uvrštenju!