субота, 18. новембар 2017.

ANDON KOLOSKI POBEDNIK

Danas je u Skoplju održano enigmatsko rešavačko takmičenje na kome je nastupilo 30 rešavača. Pehar je osvojio Andon Koloski iz Ohrida. Drugo mesto zauzeo je Milčo Tarabakoski iz Ohrida, dok je trećeplasirani bio Nikola Krupiški iz Štipa. Čestitke najboljima, ali i organizatorima. (Očekujemo detaljniji izveštaj). 

11 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Čestitke najboljima i pozdrav svima. Tko je bio organizator?

Slavko Bovan је рекао...

Organizator je Enigmatski klub "Anagram" iz Skoplja, a učesnici su iz cijele Makedonije. Bilo je takmičenje i u rješavanju sudokua.

Svetlana је рекао...

Čestitam Andone!

Mora da je bilo ugodno učestvovati na takmičenju gde su zadaci na makedonskom jeziku, mada se ja uvek divim Andonu kako dobro rešava zadatke i na našem, bez obzira što mu to nije maternji jezik.

Andon Koloski је рекао...

Светлана, хвала.
Управо смо се вратили у Охрид. (Скопје-Охрид 160км)
И препричавам својима како је било данас.А било је лепо.
Након више од 15 година, ЕК ,,Анаграм" -Скопје (председник Оливер Урумов, затим секретар Спасо Марковски, спиритус мовенс Ранко Марковић, логистика Сашо Стојов и Влатко Блажевски) реактивирали су свој клуб.У част енигматског друга Драган Синадинов-Тетекс (1956-2008), а повод је дан града Скопја (13 новембар), организирали су прво отворено првенство у брзо решавање крстозбора и СУДОКУ-а..Позиву смо се одазвали 45-оро нас из више градова у Македонији (Струмица, Гевгелија, Штип, Гостивар, Тетово, Охрид и наравно Скопје), а такмичењу смо се прихватили 28.Оно се састајало у два круга.У други круг смо се пласирали 20...

Belirac је рекао...

Preporučujem Andonu da ispod grupne slike nabroji učesnike takmičenja u Skoplju. Kasnije će to biti mnogo teže...

Andon Koloski је рекао...

...Између два круга решавања крстозбора било је такмичење у решавању СУДОКУ.А тамо најбољи је био Блаже Штерјоски (Дебар, испуштени горе) други је Јовица Маневски (Скопје), а трећи Драги Јанев (Струмица).
Од 45 присутних било је три даме (Биљана Кузмановска, Гордана Новаковић и Павлина Ћаева), а све остало били смо ,,стари вуци".Енигматског подмладка није га било.Ово није добро, а још горе је то што се не надзире ни на видику.
У току данашњег дружења била је и једна промоција.Проф. и енигмата Бошко Богоевски (1960, Тетово) претставио је своју књигу ГЕОГРАФСКИ РЕЧНИК са 11873 речи (двословне, трословне,четирисловне и петословне географске појмове, поређени азбучним редом ).Лепа помоћ за енигмате састављаче.

Анониман је рекао...

Čestitke kolegama iz Makedonije od članova budućeg Zagonetačkog kluba Dragalić na uspješno organiziranom natjecanju, čestitke pobjednicima, a posebne čestitke prof. Bošku Bogoevskom na rječniku za sastavljače!

Vjeko Hudolin

Luka је рекао...

Splitska čestitka učesnicima, a posebno pobjedniku Andonu!

Andon Koloski је рекао...

Први ред:Бошко Богоевски (Тетово), Тоде Илиевски (Охрид), Гордана Новаковић (Скопје), Андон Колоски (Охрид), Оливер Урумов (Скопје), Јовица Маневски (Скопје), Блаже Штерјоски (Дебар), Милчо Тарабакоски (Охрид),
Други ред:Ангел Милков (Радовиш), Драган Марјановић (Гевгелија),Сашо Стојов (Скопје), Огнанче Јованов (Штип),Благоја и Билјана Кузмановски (Скопје),Никола Крупишки (Штип), Љупчо Николовски (Штип), Павлина и Димитар Ћаев (Гевгелија),
Трећи ред:Славчо Марковски (Скопје), Тони Ефремоски (Гостивар), Ѕвонко (Ѕ=ДЗ, раније Никола Петковски је писао о овом слову на блогу) Јосифоски (Скопје), Влатко Блажевски (Скопје), Цане Трпкоски (Охрид), Винко Младеновски (Скопје), Љубен Мај(а)ковски са шеширом (Скопје), Иван Блинков (Скопје), Ђоко Зороски (Охрид) и ?

N. Petkovski је рекао...

Treći red levo sa belim brkovima je Ranko Marković (spiritus movens)

Бранислав Никић је рекао...

Браво Андоне, моје најсрдачније честитке!