понедељак, 13. новембар 2017.

"KRUNISANJE" MILOŠEVO



Juče je, kao specijalni izaslanik predsednika Zlatana Pupezina, sekretar EKK uručio priznanja Milošu Milićeviću.
Nismo mogli odabrati svečanije i uzvišenije mesto za dodelu pehara i nagrada od Hrama Svetog Save u Beogradu. U srednjem veku, kraljevi su krunisani u najznačajnijim hramovima kako bi se odala posebna počast krunisanim glavama. Naš Miloš nije dobio krunu, iako krunu zaslužuje kao (hajde da tako kažemo), jedan od malobrojnih kraljeva balkanskog anagramiranja. Dobio je pehar i vrednu knjigu za osvojeno prvo mesto na 6. Memorijalu „Đure Kneževića“. Za anagram sa „Dana ludaje“ koji je za bod izgubio prvo mesto, Miloš je zaslužio „peharčić“ (šolju sa znakom EKK) i knjigu, a za još neke zasluge uručen mu je Almanah Krste Ivanova (i ovdje pohvala za Krstu!) i još neke EKK sitnice. Kolega Milićević zaslužuje i više nagrada, ali ćemo to malo rasporediti za neke buduće susrete. „Kikindske enigme“ dobili su članovi Miloševe ekipe koja je učestvovala u realizaciji predstave u kripti Hrama (O nastupu sledi posebna objava).
Druženje u Beogradu bilo je kratko ali sadržajno. Pozitivna energija daje čoveku dodatnu snagu, te sam vrlo zahvalan Milošu Milićeviću, Miodragu Ivaniševiću ali i ostalim učesnicima „okruglog stola“ u kafiću preko puta Hrama (I o tome posebna objava).
Sve je imalo i enigmatsku notu jer su na okupu bila četvorica enigmata (MM, NM, MI i SB). U Kikindu sam sinoć došao vrlo veseo.

Нема коментара: