петак, 17. новембар 2017.

KVIZORAMA (1337)


Kvizorama 1337, 18.11.2017.
(Prilog: Branko Milovanović)

11 коментара:

Rok Ban је рекао...

ZA OVAKVU MAJSTORIJU ČESTITAM AUTORU.

Mandrak је рекао...

Rešio sam.

Vodoravno: HVASTAVICA, RESTORANI, ČANTAVIRAC, ISTORIJA MAĐARA, KULTIVIRATI SE, OLAJAVAČI, POKVARENI NAMAZ, ROTAVATORI, KOČAREVIĆ;
Uspravno: HRASTOVO KOLJE, AUTOVENTILATOR, RASTOVARAČ, ZASTARIJEVATI, TETOVIRANA RUŽA, MARIJA VITEZ, VARATANOVIĆ, GEODINAMIČARI, CICA SIMIĆ.

Vrlo dobro, Nedjeljko, bravo!

Možda nije za antologiju, struktura je odveć predvidljiva, malo je i povijesno, da ne kažem istorijski van standarda, bilo bi bolje bez tzv. namaza za palačinke, ali je sasvim upotrebljivo.
Najviše me se dojmila CICA SIMIĆ, jer u prvi mah nisam mogao da poverujem da postoji osoba sa tim imenom i prezimenom, i da je pride "najbolja srpska padobranka"!

Mandrak је рекао...

Da, ne rekoh bitnu stvar: zove se Svetlana, ali je nepoznatog razloga ne nosi nadimak tipičan za 99 % svojih imenjakinja, već umesto E ima I! A to je čini mnogo zgodnijom za ukrštanje od bilo koje Cece!

zarptica.53 је рекао...

Bravo, Nedjeljko! Idemo na 10x10? Pozdrav!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Hvala vam na čestitkama. Na DUE objavljujem kasnije.
Mladene, i ja sam se čudio, no doista je Cica. Za ovaj "namaz" nudio sam bolji opis (musl. molitva namaz doista se može pokvariti na više načina), ali Ivan je izabrao ovaj opis.
Žarko, a što ćemo onda mi. Ići na 11 x 11!

Rešad Besničanin је рекао...

Svaka čast, Nedjeljko! U pravu si za sintagme vezane za NAMAZ (obe su ispravne). Šta reći, ovde su ti tri dame spasile ovu strašnu belinu (i sve su pod okomito!): MARIJA VITEZ, VARATANOVIĆ, CICA SIMIĆ.
Ništa, sad zajedno sa Žarkom napadni desetku!

Анониман је рекао...

CESTITKE iz Holandije za ovaj majstorski poduhvat !
D. Kujundzic

Анониман је рекао...

ČESTITKA za prvenac!
Lozničanin

Nadan Hapsić је рекао...

Svaka čast za ovu majstoriju!

Радоја Рацановић је рекао...


Kada se na ovim našim enigmatskim blogovima objavi ukrštenica sa rekordnom bjelinom, uvijek sam u dilemi komentarisati ili ne. U takav rad autor je uložio ogroman trud, a rezultat je najčešće impozantna bjelina praćena nizom slabosti u sadržajnom smislu. Mene bjelina nikada ne fascinira toliko da bih mogao pisati o radu bez cjelovite analize, zato obično odustanem od komentarisanja.

Ovdje ću napraviti izuzetak. Ne zato što mislim da ovaj rad nema nedostataka ili da njihovo isticanje ne bi pogodilo autora, već zato što se ovdje, u cijelosti gledano, radi o odličnom radu. Ovdje (četverougaona) bjelina nije mjerilo svega, ali jeste dovoljno velika i sadržajno lijepa da „pokrije“ slabosti na drugim poljima. Najveća od njih, kao i uvijek kod ovakvih radova, su diskutabilne i sintagme koje mogu proći samo u ovakvim radovima, a čega su, vjerujem, i autor i redakcija duboko svjesni. Iako omeđena dužim ili kraćim lancima crnih polja, bjelina ima veoma lijepe „prolaze“, što sa ovim rubnim 16-icama dodatno pojačava vizuelni efekat. Spomenem li uz to da bi na rješivosti i strukturi većine uvrštenih riječi ovoj pozavidjele mnoge bjeline 6x6, nema smisla navoditi druge manje nedostatke. Navešću na kraju i odlične brojčane pokazatelje: 29 CP, 51 SS i PDR 5,54.

Čestitam, Nedjeljko!

Анониман је рекао...

Nedjeljko, sve čestitke za poduhvat, i naravno krajnji ishod.
Novo