недеља, 12. фебруар 2017.

MASTERS U KIKINDI

Koncentracija i dekoncentracija

Vanja daje izjavu TV Rubin

Pitanja u zapečaćenoj koverti
Pokloni za VŠSSOV
Danas je u Kikindi (u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača) od 12 do 15 sati održan 3. Masters kviz-turnir. Učestvovalo je svega četvoro takmičara jer su Zrenjaninci (troje) ovoga puta izostali, a dvojica sigurnih Kikinđana imali su porodične obaveze. Pitanja su (po opštoj oceni) bila veoma teška, ali to nam nije smetalo da se dobro zabavimo. EK "Kikinda" je za učesnike obezbedio skromne poklone, a poklon-paket dobiće i Pedagoška akademija (kako se ova škola popularno zove) u znak zahvalnosti jer su nam ustupili prostorije. Lokalna televizija pokazala je interesovanje za ovo naše takmičenje, pa je Vanja Tomašev dao izjavu. Očekujemo da će prilog biti emitovan sutra.
Nakon rešavanja dva seta od po 100 pitanja koje su  pripremili Slaviša i Sanja Milovanović, poredak u Kikindi je sledeći:
1. Vanja Tomašev 88 (46 + 42)
2. Branko Ljuboja 74 (39 + 35)
3. Slavko Bovan 55 (30 + 25)
4. Isidora Mirković 53 (29 + 24)
Ozbiljan pristup takmičenju

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Bilo je mnogo pitanja iz oblasti koji me uopšte ne interesuju, pa takva pitanja ne bih odgovorio ni sad kad imam rješenja. Naški rečeno: "Nikad čuo!"
Jedno 5-6 pitanja je trebalo da odgovorim, ali ne sjetih se.
Jedno 4-5 pitanja sam propustio da poentiram jer sam se dvoumio da upišem to što mi je palo na pamet (a pokazalo se da je to tačno).

Ipak, bilo je i nekoliko pitanja na koje sam odgovore iščupao iz malog mozga (i pogodio). Sve u svemo, dobra vježba za razmrdavanje mozga. Preporučujem svima.

Slavko Bovan је рекао...

Na sajtu SKA naknadno će biti objavljena pitanja.

Slavko Bovan је рекао...

Pitanje broj 99:
Debitovao je filmom "The Secret World of Arrietty" iz 2010, a sa drugim rediteljskim ostvarenjem "When Marnie Was There" iz 2014. bio je nominovan za Oskara za najbolji naimirani film. Kako se zove japanski animator i reditelj anima filmova u studiju D‚žibli, poznat i po nadimku "Maro"?

Svi smo tačno (NARAVNO!!!!) odgovorili TAČNO da je to...(sačekajte da prepišem iz rješenja) ...HIROMASA YONEBAYASHI.

Slavko Bovan је рекао...

Čuo sam za Japan, Oskara, animirani film, anima, ...a za gospodina Hiromasu nisam znao, a sumnjam i da ću ga zapamtiti.

Mandrak је рекао...

Lica koja su vam pravila pitanja su očito amateri. Kad se pravi bilo kakav test, makar to bio rekreativni kviz, neophodno je baždarenje. To znači da 60 % sadržaja mora da bude prilagođeno prosečnom rešavaču, a ovde, koliko vidim, od vas četvoro niko nije uspeo da reši ni 50 % (ako je pitanje vuklo jedan bod). Ako pođemo od pretpostavke da je bar jedno od vas četvoro prosečan kvizaš (što povlači neprijatnu pretpostavku da ostali skoro ništa ne znaju), setovi pitanja su očito metodološki bili neispravni.