среда, 15. фебруар 2017.

SINOĆ U SPLITU

Prvi red: Zorica, Sanda i Zdenko
Drugi red: Mate, Luka, Miro, Petar, Zoran i Miro

Piše: Luka Pavičić
SKUP BOŽIVRANOVACA
Na Valentinovo, 14. veljače 2017. godine održana je izborna Skupština EK Božidar Vranicki. Okupilo se desetak članova i predsjednik je podnio izvješće o radu Kluba. Naglašeno je da ove godine Klub bilježi 35 godina aktivnog rada, te su istaknuta značajna postignuća članstva u proteklom razdoblju. Posebno se osvrnuo na činjenicu da su prošle godine, na 25. svjetskom prvenstvu logičara u Slovačkoj, reprezentaciju Lijepe Naše sačinjavali listom članovi Boživrana: Sanda, Luka, Petar i mlađahna juniorka Ana Buljan iz Hrvaca. 
Potom je izabrano novo rukovodstvo kluba, na kojem je Luka Pavičić dobio povjerenje za još jedan predsjednički mandat, dok Predsjedništvo sačinjavaju: Zorica Radunić, Sanda Reić Tomaš, Miro Šarić i Petar Štambuk. U Nadzorni odbor su izabrani: Željko Bilankov, Miro Ligutić i Mate Medvidović, a u Sud časti: Ante Čulić, Zdenko Han i Siniša Hrga. 
Uslijedilo je 2. kolo enigmatsko-logičkog natjecanja ELQ Liga 2017., što je ujedno i otvoreno prvenstvo Kluba. Zadatke je pripremio Miro Šarić, a Sanda je drugom pobjedom čvrsto zasjela na vrh ovogodišnje redosljednice. Drugo mjesto su podijelili Zorica i Luka sa samo jednim bodom više od trećešlasiranog Petra. Dakako, svečane i radne aktivnosti je pratila opuštena atmosfera uz grickalice i visokokvalitetno kaštelansko crno vino, koje je donio predsjednik. 
Prema mjesečnom rasporedniku, nastavilo se sa društvenim igrama, a ovaj put je to bila poker igra – Texas Hold'em. Iskraljale su se dvije grupe po šesti grača, a pobjede su zabilježili Petar i Luka. Potom je desetoro raspoloženih kartaša nastavilo je sa igranjem Popovske, a petoro neumornih je odigralo još i Kvintilju, što je potrajalo do ranih jutarnjih sati. 
I za kraj evo jedne najave. Povodom 35. godina EK Božidar Vranicki, organizirat će se dopisni natječaj u sastavljanju zagonetaka BOŽIVRAN 2017, a u tijeku je osmišljavanje zadataka i definiranje propozicija.

18 коментара:

Бранислав Никић је рекао...

Pozdrav svima iz kluba, a posebno predsedniku Luki. Čestitam za sjajnih 35 godina postojanja kluba, sa željom da još dugo postojite i postižete uspehe na raznim enigmatsko-logičkim takmičenjima.

Dejan Minić је рекао...

Luka, čestitke na novom mandatu! Neka je srećan jubilej, a klubu i nadalje želim uspešan rad i dobro druženje članova.

Ako bude nešto od rebusa, eto i mene u dopisnom takmičenju:)

Dejan Minić је рекао...

Evo ga i Bane, siguran sam da bi i on rado sastavio neki rebus na tom takmičenju:)

Slavko Bovan је рекао...

Tako je, povikah i ja!

Krsta је рекао...

Čestitka za jubilej. 35. godina postojanja i rada Kluba je za poštovanje. Neka Vam je sa srećom i da u daljem radu postižete lepe uspehe.
Pozdrav!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Isrkene čestitke povodom velikoga jubileja. Zanimljivo, moj enigmatski staž za dvije je godine duži od EKBV-a.

Анониман је рекао...

Iskrene cestitke saradnicima i Tebi Luka povodom jubileja.Puno uspeha i srece u radu Vasem enigmatskom drustvu zeli LJubisa Banovic iz BGD.

N. Petkovski је рекао...

Čestitam jubilej mom klubu, pošto sam i ja član EK Božidar Vraniciki od 1991 godine. Čestitke i svim ostalim članovima i naravno predsedniku Luki.

Ilija Đurković је рекао...

Čestitke za značajan jubilej Klubu i svim njegovim članovima, uz želju za dugotrajan i uspješan rad!
Posebne čestitke i pozdravi novom (starom) predsjedniku Luki i puno uspjeha u vođenju Kluba!

Luka је рекао...

U ime članstva Boživrana , svima zahvaljujem na čestitkama.

Zdenko је рекао...

Čestitam!

Mirka је рекао...

Čestitke članovima za jubilej i naravno novo-starom predsjedniku.

Svetlana је рекао...

Čestitke na lepom jubileju i još puno godina rada i postojanja.

Mišo је рекао...

Čestitke Luki i puno uspjeha u daljem radu kompletnom članstvu!

Анониман је рекао...

Od Hrvatskog zagonetačkog saveza stižu čestitke s malim zakašnjenjem, ali što se može kad B. Vranicki ne najavljuje sastanke kao Vazak. Želim vam puno sreće u radu, a u ovoj godini da se vidimo na Uni, u Belom Manastiru i Bangaloreu!!! Bit će toga još... Pozdrav, Pero

R.Jovicic је рекао...

Srdačno Vam čestitam 35. godina postojanja i rada.
To zaista zaslužuje divljenje.
I ja sam bio član kluba "Božidar Vranicki" od 1958. do 1961. godine.
Kasnije, kada sam iz Soloina otišao u Beograd, gospodin Ivica Radovniković je rado slao svoje radove-rebuse za list "Estrada" koji smo mi tada uređivali. Izdavač je bio "Kviz klub" gde smo nas nekoliko sarađivali kao sekcija. A mi smo imali celu stranu u listu "Slobodna Dalmacija".
Ostalo je samo sećanje...Pozdrav..Radojica Jovičić

Luka је рекао...

Zahvaljujem novim čestitarima, i enigmatski pozdrav svim eks članovima EK "Božidar Vranicki", ma gdje bili.

Sneška је рекао...

Čestitke Luka tebi i klubu!