понедељак, 1. март 2021.

ACTA AENIGMATIKA U KNJIZI

Kao treću knjiga u ovoj godini Čvor je izdao izbor članaka Stjepana Horvata objavljenih u rubrici Acta aenigmatica na blogu Enigmatika (tupljenje i oštrenje). Autor je napravio izbor članaka povezanih određenom temom (povezanih za osnivanje, rad i neke akcije Enigmatskog udruženja Bjelovar, pa knjiga nosi naziv Čvor i oko njega – Acta aenigmatica (I).

Knjiga ima 150 stranica a sadrži pedeset tekstova i priloga vezanih uz njih. Tekstovi su mahom posvećeni Enigmatskom udruženju Bjelovar (Zagonetačkom društvu Čvor) koje je osnovao autor i pedeset godina bio voditelj svih aktivnosti vezanih za to zagonetačko društvo. U člancima se spominju brojna zagonetačka imena koja su na razne načine pridonosila afirmaciji enigmatike u bivšoj državi, pa je pripremljeno i kazalo osoba koje se spominju u člancima (više od dvjesto!). 

Urednik knjige je Jovan Nedić, čijom zaslugom i potporom autor se primio ovog zahtjevnog posla i još uvijek priprema članke za navedenu rubriku. Svakako i njemu pripada dio pohvala za izlazak ove knjige.
Knjiga Čvor i oko njega tiskana je u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od „Čvor“ d. o. o. Bjelovar. Cijena knjižice je 120 kn (u to je uključena i dostavna poštarina za Hrvatsku!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj unosi se OIB naručitelja. Bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresu za dostavu (tel. 043 244 050). Knjigu možete dobiti i pouzećem a cijena knjige i poštarine je 150 kn. Naručiti možete telefonski ili na e-mail: cvor@cvor.hr.
Za uplate izvan Hrvatske cijena je 25 eura (uključena je vrlo skupa dostavna poštarina za inozemstvo) a koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem.

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Svaka čast!
Čestitke!

Luka је рекао...

Čestitka iz Splita!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Bravo za Štefa! Kupujem!

Belirac је рекао...

Ja sam danas već dobio novu knjigu Stjepana Horvata. Nije na meni da je hvalim, ali mislim da je vrijedi imati.