уторак, 15. јун 2021.

VAŽNO SAOPŠTENJE

Važno saopštenje za sadašnje i buduće saradnike ASTRO SKANDIJA.

Prvi broj je „upakovan“ , sve osim zadnje strane (korice). Za dan-dva još jedan autor će dobiti „zadatak“ da napravi tu skandinavku.

Vreme je da se krene sa pripremom drugog i trećeg broja (paralelno). Uskoro ćete dobiti nove zadatke. Kolege koje su sastavljale  za prvi broj znaju kako skandinavke treba da izgledaju, i kakve su teme poželjne i kakvi su tematski pojmovi (vidi primer!).

Stari i novi saradnici mogu sačekati da od urednika dobiju temu, a mogu (što je poželjno) da ODMAH predlože temu za skandinavku. PAŽNJA – NE SASTAVLJATI SKANDINAVKU DOK SE OD UREDNIKA NE DOBIJE POTVRDA DA JE TEMA ODOBRENA i određena mreža (otvor za sliku). Ovakav način (predlaganje teme i pisanje uvodnog teksta) dodatno bi se honorarisao.

Lista honorara za prvi broj je već kod knjigovođe i isplata će biti uskoro, istovremeno za sve autore.

3 коментара:

Драгослав Росић је рекао...

Ако први број излази крајем јуна предлажем да тема буде ГАЗИМЕСТАН и ВИДОВДАН у част српских јунака, Д, Росић

Slavko Bovan је рекао...

Stigla je poruka od glavnog i odgovornog urednika.

"Zahvaljuje na predlogu, ali napominje da sam naziv lista sugeriše da su u AS zastupljene ležernije teme"

Sad moj komentar- Pošto znam šta je planirano da ide na prvu i zadnju stranu (znatno drugačije nego što smo navikli da gledamo na naslovnim stranama enigmatskih listova) hoću da kažem da mi se taj Željkov izbor baš dopao, a vjerujem da će se većini svidjeti, a na taj način će biti otvoren prostor za slične obrade u narednim brojevima.

U planu je izdavanje još nekih listova koji će koncepcijski otvarati prostor i za teme koje predlaže Dragoslav.

Slavko Bovan је рекао...

Danas se priprema isplata honorara za ASTRO SKANDI i sve je bilo spremno, ali knjigovođa traži (za nas iz Srbije) adresu i JMBG. Šaljite (dobili ste poruku na mail).