недеља, 22. јануар 2023.

11. EMISIJA KVIZA

U jedanaestoj emisiji kviza "5+" (trećoj četvrtfinalnoj) sastale su se ekipe OŠ "1. oktobar" iz Bašaida i OŠ "Jovan Popović" iz Kikinde. (VIDI OVDE)

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Башаид (мађ. Basahíd) је насеље у граду Кикинди, у Севернобанатском округу, у Србији. Према попису из 2011. било је 3123 становника. Башаид је насеље 22 km јужно од Кикинде на путу Кикинда — Зрењанин, 3 km источно од Кикиндског канала.

Slavko Bovan је рекао...


Osnovna škola “1. oktobar” se nalazi u Bašaidu, opština Kikinda. Bašaid je naseljen davne 1777. godine, i tada je osnovana prva škola. Tačni podaci o toj školi se ne znaju. U 19. veku škola se nalazila u centaru Bašaida.

Današnja zgrada škole je otvorena u maju 1973. godine. Školu pohađa preko 300 učenika, raspoređenih u 18 odeljenja. Škola poseduje savremeno opremljene učionice. Nastava se izvodi na srpskom jeziku.

Slavko Bovan је рекао...


Osnovna škola “Jovan Popović” se nalazi u Kikindi. Škola ima dugu i bogatu tradiciju. Osnovana je 1950. godine, a današnji naziv nosi od 1951. godine, po čuvenom književniku i revolucionaru rođenom u Kikindi – Jovanu Popoviću.

Školu pohađa 400 učenika. raspoređenih u 18. odeljenja. Škola raspolaže sa bibliotekom, medijatekom, kabinetom za tehničko, savremeno opremljenom salom, dnevnim boravkom.

Slavko Bovan је рекао...

Danas (od 13 do 17) snimamo dvije završne emisije. Trebalo je da to uradimo u četvrtak, ali je TV Kikinda odgodila za danas. Uskoro krećem, pa ćemo se na blogu čuti večeras iza 20.30.
U međuvremenu, TIO vam nudi redovan sadržaj.