субота, 28. јануар 2023.

NOVA KNJIGA

Aljoša Vuković: ENIGMA FINA S BALDEKINA

Kada smo na kraju 2021. godine izdali posebno oblikovanu zbirku zagonetaka šibenskog pjesnika, glazbenika, aforističara i zagonetača Aljoše Vuković, željeli smo takve zbirke pripremiti od više zagonetačkih pjesnika. Rukopisa nije bilo, možda zbog specifičnog malog formata na kojemu se na jednoj stranici predstavlja po jedna zagonetka u stihovima ili što danas nema istinskih zagonetačkih pjesnika. Većina autora rijetko koristi stihove u sitnim zagonetkama, a i tada se sve svodi na dva do četiri stiha. Zagonetaka u kojima bi stihovi prevladali nad samim zadatkom danas je vrlo malo ili nimalo, valjda zbog uštede prostora, a i enigmatski listovi nisu pjesnički listovi.

Aljoša Vuković je od tada objavio stotinu, pa i više zagonetaka u stihovima pa se ukazala prilika da se ponovo pripremi nova knjižica ovog puta na dvostruko većem formatu. Većina zagonetaka zabilježena je u na blogovima Enigmatika TIO i DUE, te u zagonetačkom magazinu Kvizorama. U ovoj zbirci prikupljene su 124 zagonetke koje će mnogi uspješno odgonetnuti već uz prvo čitanje.

U ovu stihozbirku Vuković je uvrstio više stihovnih zagonetaka iz naše široke enigmatske lepeze, pri tomu namjerno izbjegavajući standardne premetaljke. Tako će čitatelji moći odgonetati Aljošine čahure, čitaljke, dodavaljke, istoznačnice, mijenjaljke, opisne rebuse, spajaljke i učahurene premetaljke, kao i nekoliko pitalica – piše Nedjeljko Nedić u popratnom tekstu Razigranost stišića Aljoše s Baldekina objavljenom u novoj knjizi.

I ova knjiga tiskana je u ograničenom broju primjeraka a može se naručiti od Čvor d. o. o. Bjelovar. Cijena knjige je 8,00 € (u to je uključena i dostavna poštarina za Hrvatsku!), a uplate se vrše putem banke koristeći IBAN Čvora: HR 5224020061100002081, a u rubrici Poziv na broj unosi se OIB naručitelja. Bilo bi dobro da po izvršenoj uplati nazovete Tajništvo i javite točnu adresu za dostavu (tel. 043 244 050) ili potrebne podatke javite e-poštom jadranka@cvor.hr. Knjigu možete dobiti i pouzećem a uz cijenu knjige dodaje se otkupna poštarina od 4,00 €.

Za uplate izvan Hrvatske cijena knjige je 8 eura + 4,00 eura za dodatnu međunarodnu poštarinu, a za uplate koriste se IBAN: HR 5224020061100002081, Swift code: ESBCHR22 i VAT: HR72793634017. Ne postoji mogućnost dostave pouzećem. (sh)

 

9 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam autoru i Štefu.
Drago mi je da je i TIO malo pripomogao.

ROK BAN је рекао...

ČESTITKA AUTORU.

Luka је рекао...

Čestitka iz Splita!

Gojko је рекао...

Bravo! Čestitam!

Esad L је рекао...

Čestitam Aljoša!

IlijaO је рекао...

Evo i čestitke iz Privlake !

Aljoša Vuković је рекао...

Hvala vam svima.

zvonko је рекао...

Pa i ja čestitam!

Aljoša Vuković је рекао...

Hvala, Zvonko!