понедељак, 30. јануар 2023.

NOSTALGIJA (1676)

Vjesnikov kviz br.301 (31.08.1983.) str.7.
 Prilog: Gojko Mandić

5 коментара:

N. Petkovski је рекао...

Pod 12. okomito - AVI
pod 30. vodoravno - IMPERATIVI

Hajro је рекао...

Hvala Gojko, lijepo podsjećanje,... 40 godina staro, nije loše, start iz sredine, zanimljiva bjelina, plaćena hrpom dvoslova i jednoslova, možda moj prvi bušman sa ISCRPNOST, poslije sam imao seriju (više od 10 bušmana u Feniksu) sa NEISCRPNOST...

Vrlo dobra rješivost, pogledah šta je ostalo, tu je Mirsad GALIJAŠ, vaterpolo reprezentativac koga se sjećam iz gimnazije, a i njegovog brata Zlatka, košarkaša i trenera. Prvi je u Italiji, drugi u Pragu. Eto, nekad križaljka nije samo gomila složenih riječi.

Predrag Bošnjak је рекао...

S obzirom na vrijeme kad je nastala i danas izgleda svježe, moderno i avangardno...

Hajro је рекао...

Hvala Predraže, vodolijski napredan komentar, važno je tražiti nove puteve... :)

Iznenadih se da je PDR vrlo solidnih 5.24, no ukupni dojam žestoko nagrđuju crne grupe, slaba porolaznost nekih dijelova... Ambiciozan pokušaj dovršen
mirenjem sa realnošću da je nemoguće imati sve... Danas bih ovo ocijenio kao rješiv i prihvatljiv rad, ali daleko od prolaznosti ako primjenjujem ozbiljne teoretske kriterije. Treba li podsjećati - teorija je jedno, a izdavačka realnost drugo, vjerujem da je ovo i danas poželjnije od nategnutih brojačkih dostignuća. Siguran sam da današnji autor mogu mnogo bolje, ostatak je priča o trendovima i traženju novih puteva.

Predrag Bošnjak је рекао...

Primjeti se današnji trend u konstrukciji križaljke, a izvedba nekad bude bolja nekad ne, a u pojmovima se primjeti duh onoga vremena...lijepo za prisjetiti se, vrlo svježa i danas, kad se gledaju mnoge druge križaljke iz tog vremena vidi se da ih je vrijeme pregazilo.