уторак, 18. септембар 2018.

IZ "FENIKSA"


Feniks broj 618, 13. IX. 2018., str. 46 i 47
(Prilog: Nedjeljko Nedić)

3 коментара:

IlijaO је рекао...

Uz dužno poštovanje autoru na kvaliteti uradka, a na sekiraciju i pažnju žirija, iako se čini da je sve u redu, a nije, smatram da je ovo ( "Naljutiti se neću...") trebalo diskvalificirati. To nije zadana forma niti norma....Tražio se klasični rebus!

Анониман је рекао...

Mi smo ovaj natječaj proveli kako bi dobili potrebnu suradnju. Vrlo smo zadovoljni što smo dobili suradnju za cijelu godinu (objavt ćemo pedesetak radova, ko to još radi?) i ne znam zašto je toliko bitan plasman. Borci za diskvalifikacije na kraju bivaju diskvalificirani...
Evo vam primjera: najveći diskvalifikator na ovim enigmatskim prostorima, Nediljko, ima u velikoj talijanki koju pripremamo za sljedeći Feniks pojmove TRAVA ZELENA i TRAVARAC, te nepostojeći glagol NASPADATI, no Rajko je uložio truda i popravio križaljku za objavu. U Feniksu nema diskrimin..., pardon diskvalifikacije.
Pozdrav, Pero

Nedjeljko Nedić је рекао...

I ja znam pogriješiti. Učinio sam to i u križaljci za ovogodišnji EDL. Mjesto Travar je kod Bleiburga. Zvuči mi naški, ali nisam siguran, a bjelina je 7 x 7. Zamijetio sam to "čitajući" uvrštene riječi.

Antunov rebus je lijep i zaslužuje objavu samo što nije klasični nego obrtajni.