недеља, 23. септембар 2018.

PRIZNANJA "ČVORA"

Priznanja za 50. godina „Čvora
Piše: Stjepan Horvat
Od 5. do 7. listopada Bjelovar će ponovo ugostiti zagonetače čiji domaćini će biti čvoraši. U ta tri dana održat će se tri nezavisna događanja.
U petak (5. X.) u popodnevnim i večernjim satima bit će okupljanje odgonetača koji će moći sudjelovati u „Čvorovom“ odgonetačkom natjecanju – ČVOR OPEN 2018. Natjecanje će voditi Željko Jandragić koji je pripremio i zadatke. „Čvor“ je pripremio lijepe nagrade za najbolje u prigodnim peharima i knjigama.
U subotu (6. X.) je dan Hrvatskog zagonetačkog saveza koji organizira 34. susret odgonetača i zagonetačkih autora Hrvatske (SOZAH). Bit će tu pojedinačna i klupska natjecanja u sastavljanju zagonetaka i odgonetanju. Najbolje očekuju lijepi pehari i prigodne nagrade. Proglašenje dobitnika bit će u večernjim satima uz večeru. Navečer će se održati i Skupština Hrvatskog zagonetačkog saveza.
U nedjelju (7. IX.) je dan „Čvora“ kada će se prigodnim programom obilježiti 50. obljetnica osnivanja Enigmatskog udruženja Bjelovar (ZD „Čvora“). Za 9,00 sati predviđeno je u Gradskom muzeju Bjelovar otvaranje i razgledanje izložbe „Čvor 1968.-2018.“.
Nakon izložbe odlazi se u Izletište i vinotočje Vinija u selu Puričani, desetak kilometara od Bjelovara, gdje će prvo biti predstavljanje monografije „Pedeset godina bjelovarskog Čvora“ (B-4, 144 stranice s više od 400 fotografija a u njoj se spominje više od petsto osoba. Knjiga će se moći tamo i kupiti po cijeni od 100 kn).
Nakon promocije monografiji Zagonetačko društvo „Čvor“ i „Čvor“ d. o. o. prigodno će dodijeliti priznanja za životno djelo, plakete (zlatne, srebrne i brončane) i zahvalnice trideset sedmorici čvoraša i djelatnika „Čvora“ i to (abecednim redom): Boris Antonić, Željko Bilankov, Krešimir Blažek, Slavko Bovan, Miroslav Cvetković, Antun Cvitković, Ljubislav Drakulić, Franjo Forjan, Irena Galogaža, Pero Galogaža, Hajrudin Hodžić, Hrvoje Horvat, Stjepan Horvat, Željko Jandragić, Jadranka Karanović, Antun Košir, Miroslav Martinić, Franjo Martinović, Boris Nazansky,  Jovan Nedić, Nedjeljko Nedić, Stjepan Orešić, Luka Pavičić, Slavko Peleh, Davor Perkov, Tomislav Rebrović, Boro Rogić, Ksenija Sabljić, Ranko Skopal, Siniša Slavinić, Marko Smolčić, Vladimir Šarić, Ljiljana Tuk Jandragić, Stjepan Tumpić, Franjo Tušek i Jovan Vuković. Domaćinima bi bilo izuzetno drago da nagrađeni osobno preuzmu svoje plakete i priznanja, a dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: stjepan@cvor.hr.


1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Planiram da dođem, što preporučujem svima koji su u mogućnosti da isto učine.