понедељак, 30. септембар 2019.

KVADRATI ZA ŠIROKI BRIJEG

Super Feniks 97, 19.09.2019.
(Prilog: Jovan Nedić)

5 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Nije SKUCATI, nego SKUCANI. Meni je najbolji četvrti.

Belirac је рекао...

Kvadrate s izmiješanim opisima prvo sam rješavao bez ikakvih pomagala i pomoći. A kako nisam daleko dogurao, počeo sam koristiti i date slogove, ali mi ni to nije bilo dovoljno da sve riješim kako valja.

Čak sam pomišljao da je u opisima neka greška jer nisam našao opisan glagol SKUCATI, a imao sam višak neka mjesta kod Bjelovara. Tu sam zbrljao slogove pa nisam mogao ispravno riješiti četvrti kvadrat, u kome nisam znao američku skladbu, a nisam čuo ni za taj drugi naziv za naforu, a ni za britansku trkačicu.

Težak, ali zanimljiv zadatak. Iako sam nekad živio u Bjelovaru, ne sjećam se da sam ikad čuo za mjesta koja se zovu Stari i Novi Skucani.

Belirac је рекао...

Nedjeljko kaže da mu je najbolji četvrti kvadrat. Baš bih volio čuti na osnovu kojih kriterija je to najbolji kvadrat? Pa on sadrži samo jednu opštepoznatu riječ: REKLAME.

Za mene bi najbolji bio drugi kvadrat, ali s glagolom SKUCATI. To je vjerovatno jedini kvadrat poslan na konkurs u Širokom Brijegu koji sadrži sedam opštepoznatih riječi, a ima i najbolji tematski pojam: AMADEUS.

Анониман је рекао...

Mislio sam da je moje sudjelovanje na enigmatskim raspravama završilo po komentiranju SOZAH-a, jer sam odlučio da se povućem u svoj urednički mir. Dakle, nema me više na natječajima, ni sudjelovanje ni žiriranje, susreti samo u Međimurju i Hercegovini... I onda mi pokazaše ovo.
Ovo je vjerojatno odgovor zbog mog kritiziranje jedne riječi koja ne bi trebala biti u pobjedničkom radu.
Vječiti enigmatski početnik Belirac stalno se trudi docirati iz pozicije dvogodišnjeg urednika i suradnika kojem urednici stalno ispravljaju križaljke. Nikada nije primjetio da se neki autori trude ne stavljati glagole jer je to pravilo u gotovo svim svjetskim enigmatikama i čuo je samo za riječ AMADEUS koja u sebi ima slova S,E,D,A i M. Ja sam eto obožavao grupu MADNESS, gledao filmove s Jamesom MARSDENom, a atletika mi je najdraži sport.
Ovakvim kritikantskim istupima prema Feniksu i njegovu uredništvu nanosi se izravna šteta, pa vas molim da ubuduće izbjegavate skeniranje i kritiiranje i Feniksa i mene i mojih. Kažu moji da nikad nisu vidjeli kritike na račun Kvizorame i Kviskoteke, pa se onda ostavite i nas.
Sad je, valjda, posljednji put. Pozdrav, Pero

Slavko Bovan је рекао...

Ova stranica stigla mi je 25.09.2019.