понедељак, 23. септембар 2019.

NA PORTALU "FOKUS MEDIA"


U okviru manifestacije “Dani ludaje“, danas je u Kulturnom centru upriličen Internacionalni skup enigmanata. Iako takmičarskog karaktera, ovaj skup namenjen je svima onima koji vole da se druže kroz enigmatiku, sastavljanjem ukrštenica, skandinavki, rebusa ili anagrama.
Žarkovači
Bovan
– „ Ovo je peti put da se održavaju “Enigmatski dani ludaje“. Konkurs za sastavljanje ukrštenica, skandinavki, rebusa i anagrama raspisan je na nivou celog Balkana. Danas ćemo deliti pehare. Najbolju skandinavku je uradio Pero Galogoža iz Rijeke, najbolji anagram Čedomir Jelić iz Vareša, a najbolji rebus Milan Žarkovački iz Novog Sada“, saopštio je Slavko Bovan, sekretar Enigmatskog kluba Kikinda.
-„ Učestvovao sam više puta na ovom takmičenju i pre oko 5 godina sam se uključio u enigmatiku. Do sada sam imao dosta uspeha na ovom konkursu, ali mi je ovo prva pobeda. Konkurencija na konkursu je veoma jaka jer je internacionalnog karaktera. Nastaviću i u budućnosti da se takmičim jer veoma volim da sastavljam rebuse. Pored ove pobede, nekoliko puta sam osvajao drugu i treću nagradu“, rekao je Milan Žarkovački iz Novog Sada, pobednik takmičenja u sastavljanju rebusa
OVDE

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Pero, ovaj sa šeširom nije kriv za prekrštavanje :)
(Nije ni ovaj bez šešira)

Slavko Bovan је рекао...

Čedomire, ovaj sa šeširom nije kriv za prekrštavanje :)
(Nije ni ovaj bez šešira)

Анониман је рекао...

lepa promocija enigmatike. Naročito slike... Pero

Cryptoman је рекао...

Ovo "enigmanata" u prvi mah pročitah kao emigranata...

Slavko Bovan је рекао...

Zahvaljujem na objavi!

Slavko Bovan је рекао...

Moraću se složiti s Perom. (naročito slike)